Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Светослав Вуцов е в топ 10 в света за възрастта си

Спорт

Светослав Вуцов е в топ 10 в света за възрастта си

Светослав Вуцов е в топ 10 в света за възрастта си - Tribune.bg
Снимка:

Вратарят на Славия и националния отбор на България получи международно признание

Той бе включен сред 10-те най-обещаващи футболисти до 21-годишна възраст на този пост Международния център за спортни изследвания (CIES) в Швейцария.

При подбора на футболисти са отчетени възрастта, записаните до 13 декември игрови минути за 2022 година, общият натрупан опит до момента, продължителността на договора и моментната цена. По тези показатели Вуцов е на 10-о място в света с коефициент 14.9 за опит. Той има 3090 игрови минути за годината, което го нарежда на пета позиция сред връстниците му в тази десетка. Най-много е играл 19-годишният румънец Роберт Попа от Университатя Крайова - 3754 минути.

Моментната цена на Светослав Вуцов пък е 2 милиона евро, според изчисленията на CIES. Това го нарежда наравно с Попа, като двамата делят шестата позиция по стойност. Най-високо е оценен белгиецът Маартен Вандеворд от Генк, който вече има договор с РБ Лайпциг, чийто футболист ще стане от лятото на 2024 г. Стойността му е 18.1 млн. евро. Вандерворд е и лидерът в класацията за най-талантливи вратари с коефициент за опит 27.2.

В началото на годината отново CIES включи Вуцов в друга подредба - сред 100-те най-талантливи футболисти до 19 години в Европа, като го класира под №10 сред вратарите. Светослав Вуцов вече има 4 мача за мъжкия национален отбор на България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети