Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Световен шампион застава начело на спортното училище на ЦСКА

Спорт

Световен шампион застава начело на спортното училище на ЦСКА

Световен шампион застава начело на спортното училище на ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Последният световен шампион по самбо на България Борис Борисов е новият директор на държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ (бившото спортно на ЦСКА). Борисов е спечелил конкурс и встъпва в длъжност на 6-ти януари, съобщава сайтът Boec.BG.

„Ще работя върху облика на най-голямото спортно училище в България. Искам да има повече световни и европейски шампиони, да има добри учители“, коментира новият директор пред медията.

Към момента в държавното училище „Ген. Владимир Стойчев“ има 109 души персонал, а в него се изучават близо 20 вида спорт. Борисов каза, че тепърва му предстоят срещи и опознаване с екипа.

„Не мога да говоря за материалната база и за състоянието на училището преди да съм започнал работа на място. Ще мога да направя анализ по-натам“, добави бившият национал на България.

Борисов, който е многократен медалист от национални, европейски и световни първенства по самбо, и носител на световната титла от 2014 г., досега бе ръководител на клуб „Спортна академия ЦСКА“ по джудо и самбо.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп