Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Световна студентска титла за Тихомир Иванов и норматив за шампионата на планетата в Доха

Спорт

Световна студентска титла за Тихомир Иванов и норматив за шампионата на планетата в Доха

Световна студентска титла за Тихомир Иванов и норматив за шампионата на планетата в Доха - Tribune.bg
Снимка:

Водещият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов записа тази вечер един от най-големите успехи в кариерата си.

Ден преди да навърши 25 години Иванов спечели световната титла за студенти на Универсиадата в Неапол (Ит) с личен резултат за годината от 2,30 м.

Плевенчанинът преодоля 2,15 м и 2,21 м от първи опит. След това пропусна 2,24 м. Истинска драма за него имаше на височина 2,27 м, която взе от трети опит, с което си осигури медал.

Освободен психически и останал сам в сектора, вече като шампион, възпитаникът на треньора Георги Гетов преодоля 230 см, а след това се пробва, но за съжаление без успех на 2,33 м.

Алперен Ачет (Турция) и Андриус Глебаускас (Литва) останаха съответно на сребърната и бронзовата позиция с 2.24 м.

С резултат 2.30 м Тихомир Иванов остана само на сантиметър от личния си рекорд 2.31 м, но все пак това му стигна, за да покрие норматива за световното първенство на открито в Доха 2019. Така атлетите ни за най-големия спортен форум за годината, който ще се проведе в столицата на Катар станаха пет. Стандарт за Доха имат вече Ивет Лалова-Колио (200 м), Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (троен скок), Радослава Мавродиева (гюле) и Тихомир Иванов (скок височина). С постижението си от Неапол Иванов вече дели седмо място в световната ранглиста за сезона заедно с още шест атлети.

Най-големите успехи досега на Иванов досега бяха финали на световни и европейски първенства, както и десето място на олимпийските игри в Рио 2016.

Тихомир и всичките звезди на българската лека атлетика ще участват на 2-3 септември на балканския шампионат за мъже и жени в Правец.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати