Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Световната тенис федерация с нововъведение за най-добрите юноши и девойки

Спорт

Световната тенис федерация с нововъведение за най-добрите юноши и девойки

Световната тенис федерация с нововъведение за най-добрите юноши и девойки - Tribune.bg
Снимка:

Основната цел е бъдещите тенис звезди да бъдат запознати с антикорупционните дела в тениса и антидопинговата програма

Световната тенис федерация (ITF) обръща все по-голямо внимание на подрастващите тенисисти при юношите и девойките. Основната цел е бъдещите тенис звезди да бъдат запознати с антикорупционните дела в тениса и антидопинговата програма. Така тенисистите ще бъдат по-информирани, ще бъдат по-големи професионалисти от ранна възраст и ще бъдат наясно с това което ги очаква, съобщава Българската федерация по тенис.

От началото на 2020 г., част от образователния уебсайт на ITF Knowledge: https://education.itftennis.com ще стане задължителен за играчи, класирани в топ 200 в юношеската ранглиста на ITF. Всички играчи от топ 200 ще трябва да попълнят модулите за борба с допинга и антикорупциноните дела до края на март 2020 г.

Решението на ITF е създадено в съответствие със стратегическите приоритети, заложени в програмата „ITF2024", на която се поставя значителен акцент.

Антидопинговият модул е предназначен да допълни елементите за откриване на програмата за тенис антидопинг (TADP), с цел да допринесе за цялостната ефективност.

Много важно е всички бъдещи професионални играчи да са запознати с правилата за борба с допинга и почтеността, като това може да има сериозно въздействие върху бъдещите кариери на тенисистите. Следователно, въпреки че първоначално тези модули ще бъдат задължителни само за тенисистите от топ 200, всички млади играчи ще бъдат насърчавани да се регистрират в „ITF Knowledge" за да се възползват от предоставена информация.

ITF Knowledge е достъпна на три езика - английски, френски и испански. Програмата е проектирана така, че да включва най-важната информация, изисквана от млади играчи, които започват кариерата си по тенис, но също ще бъде изключително ценна за по-опитните играчи.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети