Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Търговският регистър отказа да впише поканата за извънреден конгрес на БФС

Спорт

Търговският регистър отказа да впише поканата за извънреден конгрес на БФС

Търговският регистър отказа да впише поканата за извънреден конгрес на БФС - Tribune.bg
Снимка:

Търговският регистър отказа да впише поканата за извънредния Конгрес на БФС, който трябва да се проведе на 15 март тази година. Причината е пропуски в документацията от извънредното заседание на Изпълнителния комитет на централата в началото на декември, като от ТР искат нередностите да бъдат коригирани, преди поканата да бъде официално вписана.

От ТР уточняват, че представеният препис-извлечение не е изготвен спрямо изискванията на чл.50, ал.6 от устава и не съдържа решението за избор на ръководещ заседанието, подписите на ръководещия заседанието и на всички присъстващи членове на ИК. Друг проблем е, че трима от членовете на ИК се представляват от пълномощници, без да са представени доказателства в тази насока.

Също така всички документи трябва да са подписани от съответния легитимно избран представляващ по закон съгласно устава, обявен по електронната партида на сдружението. Това създава проблем, тъй като като такъв продължава да бъде вписан Борислав Михайлов, но той подаде оставка и за негов заместник бе посочен Михаил Касабов. От опозицията призоваха Касабов да бъде вписан в ТР като представляващ, но от централата отговориха, че това не е нужно. Остава под въпрос кой и как ще подпише документите, за да бъдат те вписани в Търговския регистър и съответно извънредният конгрес да бъде проведен на 15 март.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети