Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Таван на заплатите в Арда

Спорт

Таван на заплатите в Арда

Таван на заплатите в Арда - Tribune.bg
Снимка:

Арда ще намали драстично бюджета за заплати за пролетния дял.

Таванът на месечните възнаграждения на играчите става 3000 лева.

Това е било обявено на футболистите миналия петък, преди да бъдат разпуснати за празниците.

На състезателите е заявено, че всеки, който не е съгласен с новите условия, може да разтрогне договора си и да си тръгне като свободен агент.

Както е известно, старши треньорът Славко Матич бе уволнен след ремито с ЦСКА (2:2), като нападна остро ръководството. На следващия ден клубът излезе с позиция и се раздели със сръбския наставник. Директорът Ивайло Петков разкри, че бюджетът ще бъде редуциран, но повече подробности не бяха изнесени.

"Видяхме се с всички футболисти, бяхме в съблекалнята и проведохме разговор с тях. На него бе и кметът на града д-р инж. Хасан Азис. Категорично искаме да отбележим, че проектът "Арда" продължава, но с редуциран бюджет. Ще търсим финансова помощ и се надяваме на подкрепа от местния бизнес", коментира Петков в интервю за клубния сайт.

Засега играчите са разпуснати в почивка до 10 януари (понеделник). За тогава е предвиден стартът на подготовката. Първата тренировка обаче може да бъде отложена за 13 или 15 януари. Всичко ще зависи от ситуацията с клуба. Възможно е и доста от футболистите да решат да си тръгнат. Засега със сигурност напускат Рубежич и Жуниньо.

Спас Делев пък е желан от Лудогорец.

Първоначално имаше планове за лагер в Турция, но е възможно той да пропадне и Арда да се готви на базата си в Момчилград, пише "Тема Спорт", а „Мач Телеграф“ посочва, че клубът отново може да се радва на бюджет, който ще му осигури бъдещето във Втора лига и да спомогне за изграждането на отбор, конкурентен и на най-силните в елита.

След като вчера „Родопи24“ обяви, че съществува вариант за привличането на чужд спонсор, впоследствие това бе потвърдено пред „Мач Телеграф“ от клуба. Става въпрос за наистина голяма компания, чийто бизнес е ситуиран основно в България.

„Сините“ от Кърджали са провели първоначални разговори с отговорни фактори във фирмата, но предстои да бъде чута тежката дума на борда на директорите.

Кметът на града д-р инж. Хасан Азис също се заел във всички сили, за да помогне на отбора, който се превърна в една от емблемите на града в последните години. За целта той води разговори с бизнеса в града, който да подпомогне Арда с колкото може.

Клубът започва подготовка на 10 януари, а дотогава трябва да бъде избран нов треньор, както и да стане ясно какви и колко футболисти ще изведе той на първото занимание за 2021 година. „Сините“ решиха да пуснат играчите в по-дълга почивка заради срещата с ЦСКА, която бе отложена от лятото за миналия четвъртък.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети