Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тайбе Юсеин и Мими Христова са на полуфинал в Рим

Спорт

Тайбе Юсеин и Мими Христова са на полуфинал в Рим

Тайбе Юсеин и Мими Христова са на полуфинал в Рим - Tribune.bg
Снимка:

Сезен Белберова има възможност да играе на репешаж в категория до 53 кг.

Тайбе Юсеин и Мими Христова ще се борят на полуфиналите на европейското първенство за жени в Рим, а Сезен Белберова все още има шанс за бронзов медал.

Юсеин започна с много трудна победа с 9:6 срещу бившата европейска шампионка Елиф Йешилърмак (Турция). След като отстрани една от най-трудните си съпернички при 62-килограмовите, българката се изправи срещу германката Луиза Ниймеш и я преодоля за малко повече от три минути с технически туш - 10:0.

Следващото препятствие за защитаващата титлата си българка е рускинята Инна Тражукова. Тя стана световна шампионка през миналата година, но в горната категория 65 кг.

Именно при 65-килограмовите е вторият шанс на България за злато. Мими Христова започна в квалификациите и надви световната вицешампионка Ирина Коляденко (Украйна) с 9:3, а на четвъртфиналите българката победи с 10:0 още в първата част Асли Тугджу (Турция). На полуфиналите тя ще срещне Кристина Инче (Румъния).

Сезен Белберова има възможност да играе на репешаж в категория до 53 кг. Тя надви Татяна Дебиен (Франция) с 3:0 на старта, но в следващата схватка отстъпи на действащата еврошампионка до 23 години Аника Вендле с 4:11. По-късно днес германката ще се бори на полуфинал с Джесика Блашка (Холандия).

Таня Тенева пък отпадна от турнира при 57-килограмовите след загуба срещу Мехлика Йозтюрк. По-късно туркинята отстъпи на Марина Симонян (Русия)./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети