Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ТЪЖНА ВЕСТ: Отиде си един от най-великите български футболисти!

Спорт

ТЪЖНА ВЕСТ: Отиде си един от най-великите български футболисти!

ТЪЖНА ВЕСТ: Отиде си един от най-великите български футболисти! - Tribune.bg

След продължително боледуване днес ни напусна един от най-великите български футболисти Георги Димитров - Джеки на 62 години.

Георги Димитров е роден на 14 януари 1959 г. в село Гледачево. Започва кариерата си в Берое, след което става легенда на ЦСКА. Един от първите българи, които играят в голямо европейско първенство, като облича заедно с Георги Славков фланелката на Сен Етиен. В края на кариерата си записва и един сезон в Славия.

Между 1978 г. и 1988 г. Димитров записва 77 мача със 7 гола за националния отбор. Участник на световното първенство в Мексико през 1986 година, където е капитан на България.

С ЦСКА е 4 пъти шампион на България и два пъти носител на купата. Футболист №1 на България за 1985 г.

След края на кариерата си бе и треньор в Кюстендил, Перник и Дупница.

Преди малко повече от година получи диагноза рак на дебелото черво. Цялото лечение бе поето от БФС по личното нареждане на Борислав Михайлов и след това временния президент Михаил Касабов.

Искрени съболезнования на близките и семейството му!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тартаковер Нека почива в мир ! Малко лесно се раздават квалификации велик, най-велик... Джеки безспорно е между много добрите ни футболни майстори, ако се състезаваше днес между мардите във футбола, щеше да е велик. Но в онези времена тук имахме Стоичков, Балъков, Любо Пенев, Трифон...
По-рано имахме Гунди, Якимов, Пенев, Бонев, Дерменджиев, Начко...
Ако сега сме стигнали в долна мъртва точка, не винаги е било така, знае се. Надявам се отново да изплуваме.
08.05.2021 22:10 / Отговор
БГ Щом Стоичков в свое интервю го определи като най-добрият български футболист на всички времена, това може да бъде показателно за всички , които не са го гледали! С него като капитан, ЦСКА отстрани два европейски шампиона...Нотингам-Форест и Ливърпул, и не мога да забравя мача срещу Байерн-Мюнхен, в който до 18-тата минута вече водехме с 3 - О...! Не му потръгна в личния живот, първо брат му ,след това той! Неведоми са пътищата божии, и ... светла му памет!
08.05.2021 23:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети