Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тенис! Връзката между София и финала в Австралия?

Спорт

Тенис! Връзката между София и финала в Австралия?

Тенис! Връзката между София и финала в Австралия? - Tribune.bg
Снимка:

Вижте подробности

В България се проведоха седем издания на тенис турнира SOFIA OPEN! По всеобщо мнение организирани на най-високото възможно ниво. И по време на тези уникални надпревари изгряха звездите на някои величия в тениса. Които дойдоха в София, хареса им и победиха! За да продължат кариерите си към върховете на световния тенис.

Доказателство е тазгодишният финал на Australian open – един срещу друг са двама шампиони, чиито кариери тръгнаха именно от нашата „Арена Армеец“, която вече не се казва така…

Яник Синер! Още след първата му титла в София през 2020 година специалистите обявиха, че това е бъдещият №1 в тениса. А това беше първа титла за него от ATP тура изобщо! За момента е под №4 в ранглистата, но днес с категоричност сгази №1 Новак Джокович и ще играе финал в Австралия.

Пътешествието на Синер в София продължи и през следващата, 2021 г., когато отново вдигна българския трофей. Наясно ли сме, че в биографията на този млад шампион, който тепърва ще покорява върхове винаги ще пише, че първата му титла е от България! От София!

Съперник на Синер във финала на Australian open ще бъде Данийл Медведев! Шампион в София от 2019 г. Тогава млад и прогресиращ тенисист, показващ огромния си потенциал пред българската публика!

А е факт, че откакто SOFIA OPEN се провежда в България, интересът към тениса от страна на подрастващите рязко нарасна. Наши момчета пък получиха да право да мерят сили с най-добрите в спорта и го отвоюваха по достойнство.

За момента бъдещо издание на SOFIA OPEN е в сферата на вероятностите. Но задължително трябва да има такова, защото този турнир изгражда шампиони, кове таланти и радва публиката!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети