Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тервел Пулев: Дали Кубрат е фаворит или аутсайдер, бих го подкрепял, защото има смелостта да се изправи в тази битка

Спорт

Тервел Пулев: Дали Кубрат е фаворит или аутсайдер, бих го подкрепял, защото има смелостта да се изправи в тази битка

Тервел Пулев: Дали Кубрат е фаворит или аутсайдер, бих го подкрепял, защото има смелостта да се изправи в тази битка - Tribune.bg
Снимка:

Трогателното послание, придружено със снимки беше публикувано в социалната мрежа

Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 Тервел Пулев с емоционален пост преди мача на брат си Кубрат в събота срещу неделя.

Ето и какво написа Тервел в профила си във Фейсбук. 

Не винаги парите са водещи.

Да, те са много важни за да живеем, но може би, след като минат определен жизнен минимум не са най-важният фактор за взимането на решения.

Това, че Кубрат би спечелил голям хонорар обективно си е главно негова заслуга. Защото се е трудил и е извървял не малък път в света на бокса от най -ниските нива на аматьорския бокс, чак до световни титли в тежка категория на профи бокса.

Но той сам ще "плати" със собстените си усилия и ще рискува само себе си. Ако загуби, само той ще поеме всички негативи и цялата помия ще бъде изливана дълго време по него.

Всички ние останали извън ринга можем само да желаем неговата победа, която автоматично ще се припише на името на България!

Всеки има собствена гледна точка и живеейки в демократично общество е редно да сме толерантни към мнението на другите.

Колкото и някои да не долюбват стила му, изказа му или просто не искат някой да им покаже, колко те самите са неуспели в собствените си съдби.

Може би хората, които са се оплаквали на учителката, че са взели задвратник от съученик, са сред най активните да изказват език на омразата по адрес на Пулев.

Също редовно се чуват коментари на "боксови разбирачи" , обясняващи различни тактики и теории за бойния спорт. Имам усещането, че разбираме целия народ от бокс, политика, футбол или заразни болести.

Моето лично мнение е, че Кубрат дали е фаворит или аутсайдер в дългоочаквания двубой срещу Антъни Джошуа, бих го подкрепял само защото той вече е съумял да стигне до този мач и има смелостта да се изправи в тази битка. А това му прави чест!

Който не харесва претендента за световните титли, може просто да не гледа, в това няма нищо лошо. Но да очакваш с нетърпение и да се надяваш открито той да загуби...защото много говорел или щял да вземе голям хонорар?!

В крайна сметка битието определя съзнанието. Кубрат е такъв, какъвто е от възпитанието си- бащините съвети от средата в която е израстнал и уроците, които е натрупал в своя живот до тук.

Може би наследството, което дори несъзнателно носи, закодирано в гените и кръвта му, са негов помощник да се бори за нещо огромно!

За да я има България, ние трябва да сме единни, а не завистливи и разединени на различни полюси от чужди влияния.

Има доста по- святи неща от парите и никога не е късно да бъдем това, което трябва да бъдем, за да оцелеем, като генотип във времена на глобализация и размиване на националните държави!

Истинската история, Род и Родина пропити с кръвта на предците ни не заслужават разединение!

Благодарности на всички, независимо вашето лично мнение, обичам ви!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Успех! Успех на нашия смелчага!
09.12.2020 20:52 / Отговор
Тартаковер Емоционално написано. Както е редно от брат. От мен искрени пожелания за успех! Ще направя всичко да проследя мача и му стискам палци. Надявам се всички обичащи Родината,в събота срещу неделя да ръкопляскаме на спортист № 1 на България за 2020 година.
09.12.2020 21:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети