Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тервел Пулев: Когато победиш себе си, другите не са препятствие

Спорт

Тервел Пулев: Когато победиш себе си, другите не са препятствие

Тервел Пулев: Когато победиш себе си, другите не са препятствие - Tribune.bg
Снимка:

В неделя по-малкият от братята Пулеви победи американеца Дешон Уебстър пред над 5 000 зрители в Пловдив

„Когато победиш себе си, другите не са препятствие“. Това казва интерконтиненталният шампион в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) Тервел Пулев. Тези думи той иска да предаде и на синовете си Калоян и Аспарух.

В неделя по-малкият от братята Пулеви победи американеца Дешон Уебстър пред над 5 000 зрители в Пловдив и триумфира с втори пояс в професионалната си кариера.

„Това ми е 15 поредна победа. За първи път мачът беше в 12 пълни рунда. В предишния ми такъв мач приключихме втори или трети рунд. Целта ни беше победата. Противникът беше достатъчно корав, имаше шанс в шестия рунд, но той не се предаде, запази самообладание, прибра се, не можах да довърша това, което бях започнал. По-важната победа е тази, която е срещу по-добър противник. Когато противникът е много силен, аз се чувствам добре, че съм успял да го победя. Когато е срещу силен противник, тогава има по-голяма тежест“, разказа Тервел пред БТВ.

„За мен това е един начин да се легитимирам. Едно е да изиграеш определен брой мачове, но все пак, когато има титла, аз се заявявам доста категорично“, посочи боксьорът.

По думите му това е титла на една от сериозните организации в света. Тя има голямо значение за евентуален мач за световната титла.

„Директно ме вкарва доста по-напред в класацията, така че нещата вече изглеждат по различен начин“, категоричен е той.

Неотлъчно до Тервел в съблекалнята и в ъгъла му на ринга беше брат му Кубрат - задължителен претендент за титлата в тежка категория на Световната боксова федерация (IBF), която в момента е притежание на Антъни Джошуа. Двамата се подкрепят не само на боксовия ринг, но и в живота. Именно такива отношения Тервел иска да възпита и у своите синове.

„Той е много ценен, защото в България не са много хората, които разбират от професионален бокс, а Кубрат е пионер“, сподели Тервел.

По думите му, въпреки че и преди тях е имало професионални боксьори,  Кубрат е този, който пише историята на професионалния бокс в тежка категория.

„Има много опит. От тази гледна точка е ценен. Преди мача беше доста уверен. Заяви ми, че ще го смачкам. Няколко пъти ми го повтори. Искаше и аз да си повярвам. Може да не се чуваме с него известно време. Той да е в чужбина или аз, но когато се чуем, говорим по същество и все едно не сме се разделяли. Това е ценното“, разказа още Тервел Пулев за отношенията си със своя брат.

„Ние не сме възпитани в семейство, а в школа. Бяхме заобиколени от 10 000 тома книги. Почти липсваха други шкафове, само рафтове книги – от земята до тавана“, подчерта Пулев.

Той обясни колко важно е родителят да не се поддава на пороци, а да си гледа семейството и децата.

„С личния си пример и с това, което е говорил, баща ни показа, че България е нещо свято. Стои най-високо като ценност. Уча децата си на същото . Нямам амбиции да ги правя боксьори. Те са от спортно семейство, майка им е волейболистка. Момчетата взимат повече от майките си, това е научно доказано. Каквото решат, нека стане.Въпросът е да следват сърцето си, да са чисти и да са истински“, отбеляза шампионът.

Той е оптимист, че скоро ще върне услугата на брат си и ще застане в неговия ъгъл по време на мача за световната титла.

„Джошуа няма къде да ходи“, категоричен е Тервел.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати