Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тежък жребий за тримата българи на Sofia Open

Спорт

Тежък жребий за тримата българи на Sofia Open

Тежък жребий за тримата българи на Sofia Open - Tribune.bg
Снимка:

Жребият за Sofia Open не бе особено благосклонен към тримата български тенисисти, които ще играят в основната схема.

Първата ни ракета Димитър Кузманов (№228 в световната ранглиста), който участваше в церемонията, сам изтегли съперника си в I кръг и това е младата надежда на италианския тенис Лоренцо Музети (№57). 19-годишният Музети достигна до 1/4-финал на тазгодишния "Ролан Гарос", където поведе с 2:0 сета на световния №1 Новак Джокович (Сър), преди да отстъпи с 2:3. Мико Кузманов пък, заедно с французина Адриан Манарино, са единствените двама тенисисти, взели участие във всичките 6 издания на Sofia Open.

Александър Лазаров (№462) ще играе на старта срещу поставения под №5 в основната схема Филип Краинович (Сър), който е трета ракета на Сърбия и №37 в ранглистата.

Третият българин в основната схема - Адриан Андреев (№319), ще се изправи срещу друг сръбски представител - Миомир Кецманович (№60 в света).

Водач в схемата на турнира е шампионът в София от 2020 г. Яник Синер (Ит, №14 в света), а втори е френският ветеран Гаел Монфис (№20). Те двамата, както и поставените под №3 и №4 - Алекс де Минор (Авл, №21) и Александър Бублик (Каз, №34), почиват в първия кръг.

В турнира по двойки на Sofia Open две български двойки получиха уникалната възможност да играят в основната схема. Димитър Кузманов/Александър Донски и Адриан Андреев/Александър Лазаров получиха „уайлд кард" за основната схема.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Sofia Open 2021

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати