Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тиафо прегази Андрей Рубльов на US open

Спорт

Тиафо прегази Андрей Рубльов на US open

Тиафо прегази Андрей Рубльов на US open - Tribune.bg

Франсис Тиафо продължава със страхотното си представяне в тазгодишното издание на US Open.

След като отстрани големия фаворит в турнира Рафаел Надал на 1/8-финала, сега 24-годишният американец направи още една крачка по-близо до трофея, побеждавайки и Андрей Рубльов на 1/4-финала със 7:6(3), 7:6(0), 6:4. Така той за пръв път в кариерата си ще играе на полуфинал в турнир от Големия шлем.

Макар победата на Тиафо да дойде в три сета, мачът бе изключително оспорван и равностоен. В първите два сета се играеше гейм за гейм, без да бъдат направени никакви пробиви от двамата играчи. Американецът обаче успя и в двата случая да спечели доста убедително в двата тайбрека, съответно със 7:3 и 7:0 и поведе с 2:0 при сетовете.Третият сет също вървеше гийм за гейм, но тук най-после се стигна до пробив и той отново бе в полза на Тиафо, който поведе 4:3 в седмия гейм и до края просто печелеше подаванията си, за да затвори сета и мача с 6:4 в своя полза.

Така Тиафо достигна до 1/2-финалната фаза на турнира, където очаква победителя от последната четвъртфинална двойка между Карлос Алкарас и Яник Синер.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети US Open

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети