Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ТК „Авеню” с амбициозен проект

Спорт

ТК „Авеню” с амбициозен проект

ТК Авеню с амбициозен проект - Tribune.bg
Снимка:

Амбицията на клуба е в близките три години да се превърне във водещо място в България и на Балканите за подготовка на водещи състезатели от всички възрасти

Трудно е да определим какво означава думата "качество" без контекст. В света на спорта, обикновено резултатите са белег за качествена работа. Проблемът е, че те идват след години целенасочена работа. Но към целите и тяхното изпълнение ще се върнем малко по-късно.

Тенис център "Авеню", гр. Бургас разполага с една от най-модерните бази за тенис по Черноморието и една от най-функционалните в България. Климатизирана зала с 3 хард корта и фитнес, стаи за настаняване на състезатели извън Бургас, 9 открити клей корта и активно домакинство на международни турнири - клубът се утвърждава като водещ в района. Местонахождението (изнесен извън града), отличните условия и качественият треньорски екип създават добра среда за целогодишно развитие на състезатели от ранна детска възраст.

След няколкомесечна подготовка в началото на 2019 г. клубът стартира мащабен и приоритетен проект. Голяма част от треньорите в клуба бяха обучени по стандарти на работа на Международната Тенис Федерация (ITF) благодарение на програмите за повишаване на квалификацията на треньорите на Българската федерация по тенис. С помощта на високите технологии, методиката на ITF бе превърната в работеща система за качествено обучение. За груповите тренировки бяха възприети и спазвани строги стандарти - фиксиран брой деца с един треньор на корт, намален размер на полето и по-леки топки и ракети според възрастта и уменията, постоянен график на заниманията, интерактивна обратна връзка към родителите за представянето на децата им след всяка тренировка, вътрешни месечни турнири.

Процесите на работа, с които се осигурява постоянно качество на уроците включват оценяване на всяка тренировка от треньора отново по стандарти на ITF (5R, баланс, ритъм, тайминг). На базата на осреднени 3-месечни оценки бяха изградени и автоматични клубни ранглисти за оранжеви, зелени и жълти топки. Стандартизирана бе и програмата за развитие - 25 тактически цели, групирани според основните игрови ситуации. Целите са с нарастваща трудност и треньорът работи по всяка в рамките на 10 тренировки.

Системата на работа е без хартиена и достатъчно олекотена откъм бюрокрация. Основното действащо лице е състезателят. Използва се мобилен телефон за достъп до графика, профила на клиента, планът му за развитие и текущата цел, както и оценяване на тренировката.

Клиентите и родителите получават пълен достъп до бележките на треньора, а също така и поздравления, когато постигнат поредната си цел. В ТК "Авеню" детето, родителите и треньора са един екип. За кратко време системата на работа бе интегрирана в ежедневието на клуба и осигури чудесна атмосфера на работа.

Амбицията на младия и компетентен екип на клуба е в близките три години да се превърне във водещо място в България и на Балканите за подготовка на водещи състезатели от всички възрасти и център за провеждане на престижни национални и международни турнири.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети