Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Батков: Наско и Тити са едно от най-добрите решения за „Левски“, доказани левскари и успели хора

Спорт

Батков: Наско и Тити са едно от най-добрите решения за „Левски“, доказани левскари и успели хора

Батков: Наско и Тити са едно от най-добрите решения за Левски, доказани левскари и успели хора - Tribune.bg
Снимка:

„Финансовото състояние на Левски е доста тежко, но не и неспасяемо“, коментира Батков

Това е едно от най-добрите решения, особено в комбинацията Наско – Тити. И двамата са доказани левскари и успели хора“. Това заяви пред NOVA eдин от бившите собственици на „Левски“ Тодор Батков, който управлява „синия“ клуб 14 години.

С Наско съм работил на три етапа - от 98 до 2002, от 2004 до 2008, както и през 2013, в спортно-техническо отношение той е един от най-добрите спортни директори в България. Добрата новина е, че въпросът с акциите се реши. Акциите са в България, у хора, които са приети и обичани. Второ - приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние на Левски, което е доста тежко, но не и неспасяемо“, коментира Батков.

Левски“ е останал съдлъжник с падеж до 2023 година към „Автомагистрали Черно море“ за сектора, „Нове“ е заплатил, а след това парите трябва да бъдат платени от „Левски“, дълг към строители е това за изграждане на сектор „А“. Тревожното са текущите задължения около 2,5 милиона, текущи данъци, заплати към футболисти, над 4 милиона дълг към НАП, през 2008 „ЦСКА“ имаше такива задължения и не получи лиценз, а „Левски“ игра в Европа на тяхно място. Добрата новина е, че разплащанията към НАП са разсрочени, голяма част са лихви, забавянето се е случвало в последните 4-5 години“, добави той.

Другият въпрос, според адвоката, е откъде ще дойдат парите.

Според мен при тази прозрачна собственост и безспорността на хората, които държат акциите, „Левски" ще има пълното основание да чукне на всяка врата, за да набере спонсори и рекламодатели. Марката „Левски“ е една от най-котиращите се марки в България. Това е рекламен носител. „Левски“ има най-много привърженици. През 2014 и 2015 обявихме и поканихме фенове на „Левски“ да дарят сума на клуба, за което да получат от моите акции безвъзмездно. Това е вариант и сега. Скрито публично предлагане. Надявам се да са мислили и по този вариант. Разменихме думи на мача с Лудогорец. „Левски“ спокойно може да пусне емисия акции и да набере нов капитал. Много се занемари разпространяването на членски карти. Наскоро Лафчис, един от най-успешните президенти на Левски, който аз дълбоко уважавам, лансира идеята - 100 000 члена, които да плащат членски внос 50-70 лв. годишно, което не е чак толкова много пари. Това е въпрос на организация и популяризация. Има потенциал за 500 000. Това е въпрос на организация. Ако някой трябва да е двигател на форма за популяризация, на чукане, на отваряне на врати това е Тити Папазов. Ролята на Наско е много отговорна“, коментира той.

По думите му коланите са разпуснати и харчовете са високи в сравнение с продукцията.

Коланите трябва да се стегнат във всички направления - намаляване на заплатите, освобождаване на футболисти с преговори и продажба. Не е нормално при тази продукция, това което чувам е, че „Левски“ е втори по ниво на заплати на клуб. Заплатите са между 10 000 лева до 30 000 евро. Това са задкулисни неща, които трябва да се пресекат. Продукцията на терена не отговаря на подписите под ведомостите“, категоричен бе той.

Според Батков „Левски“ е един от малкото клубове, който може да мине и без модела „Бащица“.

Не трябва да го изключваме, но не трябва той да носи цялата тежест, да има чисти пари и да е подкрепян от левскарката общност. Когато дойде тип „Бащица“ се демотивира общността и застава на позицията да критикува, но без да се ангажира. Привържениците на „Левски“ показаха, че обичат клуба си. Наско и Тити трябва да са пределно открити и всичко да е прозрачно. Задължително трябва да се направят сериозни промени в спортно-техническото ръководство, да се разделят с футболисти. През 2004 година какво направих? Първо върнах Наско и назначих Мъри. Освободихме един куп футболисти, които считахме, че са ненужни и взехме деца от школата. Събрах отбора със Сираков и казах: Г-н Чорни го няма, аз нямам неговите пари. Подготвил съм едни анекси и намалявам парите на 50%. Някой има ли нещо да каже? Дойде Елин Топузаков и каза, че няма място за коментар и подписа. Всички други, всички подписаха“, разкри бившият собственик на клуба.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати