Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Томас Бах обсъжда новите дати на олимпийските игри с федерациите

Спорт

Томас Бах обсъжда новите дати на олимпийските игри с федерациите

Снимка:

"Всички замесени в организирането и провеждането на олимпийските игри ще трябва да направят жертви и компромиси, за да отложим Игрите с една година"

"Всички замесени в организирането и провеждането на олимпийските игри ще трябва да направят жертви и компромиси, за да отложим Игрите с една година", обяви президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Вчера МОК и Организационният комитет на Токио 2020 обявиха решението си да отложат провеждането на Игрите за следващото лято, заради пандемията от Covid-19, която засяга целия свят все по-сериозно.

Бах разкри, че в четвъртък ще проведе конферентен разговор с всички 33 международни спортни федерации, чиито спортове са част от олимпийската програма, по време на който ще бъдат обсъдени вариантите за нови дати за олимпийските игри.

"Трябва да прегледаме опциите. Ще трябва да вземем предвид спортния календар около Игрите и много други фактори. Трябва да стигнем до решение възможно най-скоро, но първият ни приоритет е качеството на решението и това мнението на всички замесени да бъде взето предвид", обясни президентът на МОК.

"Задачата на МОК е да реализира олимпийската мечта на всички спортисти. Отменянето на Игрите бе обсъждано и обмисляно, но от самото начало бе ясно, че това не е нещо, което Комитетът иска да направи", допълни Бах.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още