Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Томова започна с победа в Лион

Спорт

Томова започна с победа в Лион

Томова започна с победа в Лион - Tribune.bg
Снимка:

Първата ни ракета надви с 2:1 сета Магдалена Фрех

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира от календара на WTA в Лион. Томова победи на старта със 7-5, 6-7(5), 6-4 полската квалификантка Магдалена Фрех за близо три часа игра. 22-годишната Фрех е 169-а в класацията на WТА.

В следващата фаза българката ще се изправи срещу далеч по-тежка съперничка - поставената под №5 в схемата белгийка Алисън ван Уйтванк (№62 в ранглистата на WTA).
Томова допусна пробив в първия гейм в мача, но веднага направи рибрейк. Във второто си подаване софиянката отново трябваше да отразява две точки за пробив, но този път се справи и излезе за първи път напред в резултата - 2:1. В шестия гейм Томова реализира пробив за аванс от 4:2, но веднага след това загуби на нула подаването си. Фрех изравни за 4:4, а в десетия гейм полякинята отрази сетбол при собствен сервис. При 6:5 в полза на българката Томова се сдоби с два поредни сетбола при 15:40. Тя успя да реализира втория и сложи край на първата част.

Във втория сет Фрех първа направи брейк и това й позволи да поведе с 2:1 в резултата. Последва силна серия на Томова, която с 4 поредни гейма си осигури стабилен аванс от 5:2. При 5:3 българката сервираше за победата, но допусна пробив на 15, а след това съперничката й изравни резултата за 5:5. После двете тенисистки си размениха по един лесно спечелен сервис-гейм и втората част трябваше да бъде решена в тайбрек.

Водачка в схемата е шампионката на Australian Open София Кенин, а №2 е французойката Кристина Младенович. Каролин Гарсия, Ализе Корне, Камила Джорджи и Дария Касаткина са част от другите по-интересни имена сред участничките в турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети