Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Топалов: Разграничавам се от Българска спортна федерация по шахмат (ДОКУМЕНТ)

Спорт

Топалов: Разграничавам се от Българска спортна федерация по шахмат (ДОКУМЕНТ)

Топалов: Разграничавам се от Българска спортна федерация по шахмат (ДОКУМЕНТ) - Tribune.bg

Вижте какво написа бившият световен шампион

Българският гросмайстор и бивш световен шампион по шахмат Веселин Топалов категорично се разграничи от действията на Българска спортна федерация по шахмат, която забърка името му в подадени документи за членство в Международната централа (FIDE).

„Аз Веселин Александров Топалов, български шахматен състезател с DIFE ID. 2900084, с настоящото изрично се разграничавам от действията на Българска спортна федерация по шахмат, включително във връзка членуването им във FIDE. Заявявам, че не съм картотекиран като състезател към клуб – член на Българска спортна федерация по шахмат или по какъвто и да е друг начин към въпросната организация“, пише Топалов в нарочна декларация на български и английски, която Tribune.bg публикува за пръв път.

Както е известно, фактите за замесването на името на 19-ия световен шампион бяха извадени от Българска федерация по шахмат 2022, която притежава спортен лиценз за България и също кандидатства за международен такъв. Документите ще бъдат разгледани от FIDE на 17 декември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети