Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Топло посрещане на Кубрат Пулев в София: Падам, ставам, изтупвам се и продължавам!

Спорт

Топло посрещане на Кубрат Пулев в София: Падам, ставам, изтупвам се и продължавам!

На летището боксьорът беше посрещнат от гайдари, цветя и фенове

„За мен всичко това беше една мечта. Научих и хубави неща за себе си, и малко не толкова хубави. Аз седя зад думите си и действията си, и не се срамувам за нищо, което съм направил. Не желая и няма да се оправдавам - загубата си е моя. Щеше да ме е много яд, ако бях отказал мача заради разни неща. Падам, ставам, изтупвам се и продължавам“. С тези думи обяви Кубрат Пулев стъпи на родна земя след след загубата си от световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа в Лондон. 

В събота вечерта Кобрата бе спрян с нокаут в деветия рунд във втория си опит да покори световния боксов връх.

Късно снощи той беше посрещнат от фенове с цветя и гайдари на Летище София. „За мен в крайна сметка това е загуба и не очаквах и чак такова посрещане. Важно е, все пак мач за световна титла, но такава подкрепа не очаквах. Яд ме е, че не победих, защото знаете, като казвам нещо, значи е така. Когато казах, че искам да победя заради народа и хората, това наистина е вярно. Може би подготовката попречи, тя беше не толкова на ниво. Няма да се оправдавам, не обичам да се оправдавам. Ние имаме хубава приказка - тарикат мъж не писка. Приемам минусите за мен, загубата си е моя и това е. В крайна сметка, това е един спорт. Ако бях по-добре подготвен, можех и да победя. Можеше много неща да направя. Видяхте колко го беше страх от мен, и на пресконференцията, и на самия мач, чак страх не, но бяха много притеснени. Ръкавиците са малки, един удар можеше да реши двубоя. Страхуваха се от удара, страхуваха се от Кубрат Пулев. Имаше слабости той, както и аз, както и всеки един спортист. Каквото съм могъл в този момент съм го направил. Може да ме е много яд. В България специалисти на бокс, на футбол, на всякакви теми – много“, коментира Пулев.

Българският боксьор сподели, че тепърва ще обмисля следващите си стъпки в спорта.

„Нека да си отпочинем, да се приберем, да хапнем нещо - някаква хубава риба. Чисто боксово, ако имаше вариант да ми даде реванш, щеше да е интересно, но надали ще стане“, допълни Пулев. 

 

Посрещането на Кубрат ПулевПосрещането на Кубрат Пулев

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Гергана Гацева Добре дошъл, Пулев! Бъди жив и здрав, всичко друго ще се подреди!
15.12.2020 09:07 / Отговор
Пульо е симпатяга, кадърен и има дух и воля... Само да си отваря устата не му е силната страна...
15.12.2020 09:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети