Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тотнъм и Юнайтед взеха по точка в шоу на вратарите

Спорт

Тотнъм и Юнайтед взеха по точка в шоу на вратарите

Тотнъм и Юнайтед взеха по точка в шоу на вратарите - Tribune.bg

Пол Погба се завърна в игра за "червените дяволи"

Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 1:1 в дербито от Висшата лига тази вечер. На "Тотнъм Хотспър Стейидъм", двата отбора показаха задоволителна форма, имайки предвид, че не бяха играли футбол над два месеца. 

Страхотна игра показаха двамата вратари, като особено Уго Лорис на няколко пъти спаси Тотнъм от сигурни голове и може да се каже, че спаси точката за "шпорите". 

Срещата ще бъде сериозно изпитание за футболистите, които трябва да покажат до колко са успели да запазят формата си по време на карантината, а точките днес далеч не са без значение. 

Успех за "червените дяволи" ще ги изравни по точки с четвъртия Челси, макар "сините" да бъдат с мач по-малко. Тотнъм пък би се доближил само на една точка от днешния си съперник в класирането, ако успее да надвие Солскяер и компания. 

За домакините най-сериозната липса ще бъде тази на Деле Али, който беше наказан, заради пост в социалните мрежи, в които се шегува с коронавируса и мъж от азиатски произход. 

Мачът в Лондон започна с минута аплодисменти за жертвите на коронавируса, а веднага след първия съдийски сигнал двата тима също коленичиха и в подкрепа на движението Black Lives Matter, като този лозунг беше изписан и на екипите им вместо имената на футболистите.

Първите минути на срещата бяха по-добри за гостите, като „червените дяволи” бяха далеч по-активният тим на терена.

В 22-ата минута дойде и първият реален шанс за гол след разиграване отдясно и центриране в наказателното поле на Тотнъм, Марсиал успя да продължи към Маркъс Рашфорд на левия фланг. Давинсон Санчес не успя да изчисти добре топката, която попадна в нападателя на „червените дяволи”, който стреля, но Уго Лорис успя инстинктивно да избие с крак.При първата си по-сериозна атака обаче, Тотнъм успя да поведе. Стивън Бергвайн направи за смях отбраната на „червените дяволи” и след като мина като на парад между двама бранители и навлезе в наказателното поле, стреля силно и въпреки докосването на Де Хеа, успя да реализира за 1:0.


В последвалата атака за гостите две минути по-късно, Рашфорд отново бе много близо да се разпише, но отново Лорис надделя в двубоя. 

В 31-ата минута Бергвайн се понесе по дясното крило и намери отлично пласиралия се Хьон Мин Сон отляво. Кореецът стреля с глава, но Де Хеа показа класата си и изби в корнер с впечатляващ рефлекс.

Последната възможност за гол през първото полувреме бе на сметката на Юнайтед, когато Бруно Фернандеш пробва късмета си с далечен изстрел, който обаче попадна право в ръцете на Лорис.

След почивката Юнайтед започна по-добре. Бруно Фернандеш отново реши да изненада Уго Лорис, но този път далечният му изстрел в 54-ата минута профуча на сантиметри от десния страничен стълб на вратата.  Последваха още по-силни минути за гостите, особено след влизането в игра на Пол Погба. Веднага след появата на французина, Юнайтед стигна до две великолепни възможности. Антони Марсиал бе много близо до изравняването на резултата в 66-ата минута, но Уго Лорис показа блестящи качества и изби в корнер по изумителен начин, съхранявайки аванса на своя тим. 

Tака се стигна до 80-та минута, когато Манчестър Юнайтед получи право да изпълни дузпа, след като Пол Погба напомни за себе си с отличен пробив отляво, преодоля Ерик Дайър до аут линията, а след това беше съборен от него в наказателното поле. Джонатан Мос посочи бялата точка веднага, а консултацията с ВАР потвърди решението му. Бруно Фернандеш застана зад бялата точка и най-накрая успя да преодолее безпогрешния Уго Лорис. Дълбоко в продълженията на мача Юнайтед имаше отличен шанс да направи пълен обрат, но удари на Скот Мактоминей и Бруно Фернандеш преминаха покрай вратата на Тотнъм и така резултатът не се промени. 

С точката си от днес Юнайтед доближи Челси само на две, но "сините" имат и мач по-малко, докато "шпорите" остават на осмото място с 42 пункта в актива си и все още без победа от 16-ти февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати