Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Трагедия! Поне шестима загинали преди мач за КАН

Спорт

Трагедия! Поне шестима загинали преди мач за КАН

Трагедия! Поне шестима загинали преди мач за КАН - Tribune.bg

Най-малко шестима души са загинали при сблъсъци пред стадион „Олембе“ в Яунде, който беше домакин на мача от 1/8-финалите за Купата на африканските нации между Камерун и Коморски острови в понеделник вечерта.

Насери Пол Бия, губернатор на централния регион на Камерун, каза, че може да има и повече жертви. Тежкият инцидент се е случил преди началото на мача, когато тълпите от фенове са се опитвали да получат достъп до стадиона в столицата на Камерун, за да гледат двубоя с Коморските острови.

Служители на близката болница Месаси са обявили, че е имало най-малко 40 ранени от блъскането. Местните медии съобщават, че сред пострадалите има и деца. Загиналите пък са били прегазени от многобройната тълпа.

„Някои от ранените са в безнадеждно състояние. Ще трябва да ги евакуираме в специализирана болница“, споделя Олинга Пруденс, една от медицинските сестри, приели ранените.

Според официалните лица около 50 000 души са се опитали да присъстват на мача. Капацитетът на стадиона е 60 000, но не е трябвало да бъде пълен на повече от 80 процента за мача поради ограниченията поради пандемията от коронавирус.

Камерун спечели мача с 2:1, за да достигне до 1/4-финалите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети