Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Тръст Синя България" поиска Общо събрание и незабавни промени в Левски

Спорт

"Тръст Синя България" поиска Общо събрание и незабавни промени в Левски

Тръст Синя България поиска Общо събрание и незабавни промени в Левски - Tribune.bg
Снимка:

Вижте подробности

От Тръст "Синя България" обявиха, че официално са внесли искане за свикване на Общо събрание на акционерите на ПКФ "Левски", като сред основните им искания са избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. В момента членове на Надзорния съвет са Наско Сираков, Константин Папазов и представителят на феновете Петър Ганев. 

Прилагаме съобщението на Тръста без редакторска намеса: 

УС на Тръст "Синя България" иска да информира синята общественост, че на основание чл. 223, ал. 1 от Търговския закон, като притежател на повече от 5% от регистрирания капитал на дружеството, официално внесохме в деловодството на ПФК "Левски" АД искане за свикване на Общо събрание на акционерите.
 
Предвиденият дневен ред включва доклад за дейността на Управителния съвет на Дружеството и постигнатите резултати за изминалата година, представяне на изготвената план-програма за развитие на Дружеството, избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. Също така, отново включваме предложението си за изменения в Устава на Дружеството, които да гарантират неприкосновеността на клубните символи на Левски, което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо събрание.

С това си действие, Тръст "Синя България" иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само. От създаването си, нашата организация е работила единствено и само за добруването на Левски. Водени от това желание, ние неведнъж сме влизали в конфронтация с всички досегашни собственици. Същевременно, в годините доказахме възможностите си за конкретни действия в полза на клуба, съвместно както с ръководствата на ПФК Левски, така и с целокупната левскарска общност.
 
Изхождайки от гореизложеното, предвид критичната историческа ситуация, в която се намира Левски и спазвайки разбирането ни за следване на институцинаонален подход, ние смятаме, че най-подходящият, легитимен и авторитетен форум за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е именно Общото събрание на акционерите. В допълнение искаме да добавим, че на 17.07.2021г. ще е изминала точно една година от предното такова.
 
Очакваме от ръководството на ПФК Левски да свика ОСА в най-кратък срок.
 
С уважение,
УС на Тръст "Синя България

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети