Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Треньор на шампиони" Велислав Венински: Тенисът в България се развива

Спорт

"Треньор на шампиони" Велислав Венински: Тенисът в България се развива

Треньор на шампиони Велислав Венински: Тенисът в България се развива - Tribune.bg
Снимка:

За втора поредна година треньорът Велислав Венински извежда таланта ни Иван Пенев (ТК Локо 98) до титлата на Държавното първенство до 16 години. Пред сайта на БФТенис Венински говори за целите на Пенев през новия сезон.

- Какви цели си поставяте за новия сезон, г-н Венински?

- Предстои ни по-трудна година. Изискванията ни към самите нас стават по-високи. Мисля, че сме добре подготвени. Ще се стремим към участие в повече ITF турнири както в чужбина, така и в България. Целта е в края на годината е да има по-добро класиране в ранглистата в неговата възрастова група.

- Следващата седмица Варна приема мачовете от Група А на Европейската зимна купа до 16 години. Как мислите, че ще се представи отборът ни, част от който е и Иван Пенев?

- Това, че сме домакини, е хубаво, но може и да ни изиграе лоша шега. Момчетата са добре подготвени и се надявам да се справят с напрежението. Сигурен съм, че ще има публика, която ще ги подкрепя и това ще бъде голям плюс за тях. Това мисля, че ще се отрази по-скоро позитивно на отбора.

- На пръв поглед отборът ни е доста сериозен...

- На пръв поглед всички отбори са сериозни. Най-лесно е нещата да се гледат на хартия.

- Виждате ли увеличаване на интереса към тениса в последните години?

- В последните 10 години има доста интерес към спорта ни. Това със сигурност се дължи на успехите на Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Доста хора започнаха да се занимават не само професионално, но и любителски. Що се отнася до професионалния тенис, мисля България винаги ще има състезатели да добро ниво. Tам обаче нещата стоят по различен начин, както е при всяка една работа. Защото да си професионален тенисист, означава, че ти вече го работиш това нещо и трябва да си отдаден. Иначе - да има огромен интерес от деца, тенисът в България се развива.

- Засилва ли се конкуренцията при 16-годишните?

- Според мен предишното първенство в Бургас беше по-силно. Не казвам, че децата са по-слаби. Има конкуренция и нивото е доста високо за България. Сравнимо с нивото в чужбина обаче - хем сме много близо, но в някои отношения сме и доста далече от другите деца и треньори. Слагам и себе си в това число. Иначе децата, които играха, дадоха всичко, на което са способни. Специално за Иван не бих казал, че не му беше лесно. Но беше по-леко в сравнение с първия път, Може би защото тогава беше по-малък и имаше повече напрежение. Докато сега малко или много е обигран. Опитът не се купува.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети