Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Три българчета се класираха за четвъртфиналите на Bulgaria cup

Спорт

Три българчета се класираха за четвъртфиналите на Bulgaria cup

Три българчета се класираха за четвъртфиналите на Bulgaria cup - Tribune.bg
Снимка:

Виктор Марков, Андриано Дженев и Илиян Радулов ще играят за място на полуфиналите

Виктор Марков, Андриано Дженев и Илиян Радулов са тримата български представители, които се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години Bulgaria cup, съобщи Българската федерация по тенис. В спор за място на полуфиналите Дженев ще излезе срещу поставения под №3 в основната схема и №20 в ранглистата Родриго Пачеко Мендез от Мексико. Българинът ще търси реванш на родна земя за поражението си от преди седмица в оспорван мач в Букурещ. Виктор Марков ще спори с Лео Ракулет от Франция, а следващото препятствие пред Илиян Радулов се казва Марк Майданджич от Германия, който е №2 в схемата на турнира и 12-и в ранглистата. При победа за българите в петък, в долната част на схемата, ще противопостави Марков и Радулов в пряк полуфинален мач помежду им. При девойките и четирите наши момичета не успяха да преодолеят осминафиналите на силния международен турнир, който е от най-високата първа категория от календара на ТенисЕвропа, но с изявите си показаха, че играят наравно с най-добрите тенисистки. В заключителна фаза навлизат срещите от турнирите при двойките, както и утешителните надпревари. Призьорите в Bulgaria cup ще получат красиви трофеи – златни рози, които са символ на страната ни.

В седмицата, в която се провежда проявата, турнирът се радва на огромен интерес от страна на любителите на тениса, които имат възможност напълно безплатно да се насладят на майсторството на талантливите тенисисти от цял свят на националния ОББ тенис център, както и да подкрепят родните ни ракети.

В турнира участват двете ни национални формации до 14 г. по програмата „Новите шампиони". Отбор "А" - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и отбор "Б" - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов.

Финалите са в неделя преди обед. Bulgaria Cup се организира от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events. Страната ни домакинства на престижния турнир от най-високо ниво благодарение на подкрепата на Corteva Agriscience™, Стантекс, БорЧвор, Магията на българската роза, Исторически парк АД, Виваком, Тракийски хотели и Kanlux.

Резултати на българските тенисисти от днес :

Юноши :

№9 Алекса Писарич (Сърбия) - №6 Адриано Дженев (TK "Хасково", гр.Хасково) 5-7, 1-6

№7 Зоран Лудоски (Сърбия) - №10 Виктор Марков (TK "Диана", гр.София) 0-6, 3-6

№8 Илиян Радулов (TK "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) – №12 Тиаго Пирес (Франция) 7-5, 6-0

Девойки :

№10 Миа Ристич (Сърбия) - №7 Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) 6-1, 6-2

№3 Яна Стоянова (Сев. Македония) - №14 Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр. Дряново) 6-3, 6-0

№15 Александра Габровска (ТК "15:40", гр. София) - №4 Йована Груич (Сърбия) 6-3, 0-6, 0-6

№13 Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) - №2 Алиса Барановска (Украйна) 0-6, 4-6


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети