Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Трипъл-дабъл" на ЛеБрон Джеймс класира Лейкърс във втория кръг на плейофите

Спорт

"Трипъл-дабъл" на ЛеБрон Джеймс класира Лейкърс във втория кръг на плейофите

Трипъл-дабъл на ЛеБрон Джеймс класира Лейкърс във втория кръг на плейофите - Tribune.bg
Снимка:

ЛеБрон Джеймс завърши с "трипъл-дабъл" - 36 точки, 10 борби и 10 асистенции, а Лос Анджелис Лейкърс се класира за втория кръг на плейофите в Западната конференция на НБА, след като победи Портланд със 131:122 точки и спечели серията с 4:1 успеха. Джеймс остава без загуба в първия кръг на плейофите. В своята кариера той е преминавал във втория кръг при всичките си 14 участия.

ЛеБрон Джеймс стана първият играч на Лейкърс от 1988 година, който записва "трипъл-дабъл" с 30 точки. За баскетболиста това постижение е рекордно - 13 "трипъл-дабъл"-а с 30 точки. "Езерняците" обаче преминават във втория кръг за първия път от 2013 година насам. Следващият съперник на тима ще бъде победителя от двойката Хюстън - Оклахома Сити, в която "ракетите" водят с 3:2.

Антъни Дейвис изигра също силен мач за победителите и реализира 43 точки, негово лично постижение в плейофите. За Портланд Си Джей МакКълъм се отличи с 36 точки, а 27 добави Кармело Антъни. Мачовете в НБА спряха преди няколко дни, когато отборът на Милуоки Бъкс не се яви за двубоя срещу Орландо Меджик. "Елените" обявиха бойкот и поискаха промяна и социална справедливост след поредния случай на полицейска агресия срещу чернокож мъж, която този път се изрази в четири куршума в гърба на гражданина Джейкъб Блейк. Джеймс Хардън реализира 31 точки, а Ръсел Уестбрук излезе срещу бившия си тим за първи път в плейофите при успеха на Хъстън срещу Оклахома Сити със 114:80 точки.

Така "ракетите" поведоха с 3:2 в серията, в която се играе до четири успеха. Робърт Ковингтън добави 22 точки, а Ерик Годън - 20 за победителите. Хюстън може да се класира за полуфиналите в конференцията след нова победа в понеделник. Уестбрук, който е изиграл само един мач от 4 август насам заради контузия, пропусна първите четири мача на тима в плейофите, но тази нощ записа 7 точки, 6 борби и 7 асистенции за 23 минути.

Денис Шрьодер се отличи с 19 точки за Оклахома Сити, въпреки че беше изгонен в средата на третата част за удар срещу Пи Джей Тъкър. Тъкър също беше изгонен, след като му отвърна. Стивън Адамс завърши с 12 точки и 14 борби за Оклахома Сити. Милуоки отстрани Орландо след 4:1 победи и 118:104 в мач номер 5 от серията от първия кръг в Източната конференция. Янис Антетокунбо беше най-полезен за Бъкс с 28 точки и 17 борби, а Крис Мидълтън добави 21 точки, 10 борби и 7 асистенции. Брук Лопес се отчете с 16 точки и 7 борби. Никола Вучевич беше най-резултатен за Орландо с 22 точки, 15 борби и 5 асистенции. Еван Фурние вкара 18 точки. В следващия кръг от плейофите Милуоки ще играе срещу Маями.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети