Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Триумф за грациите! Ансамбълът ни завоюва злато на Световната купа в Баку

Спорт

Триумф за грациите! Ансамбълът ни завоюва злато на Световната купа в Баку

Триумф за грациите! Ансамбълът ни завоюва злато на Световната купа в Баку - Tribune.bg
Снимка:

Това е втори медал за българския ансамбъл от Азербайджан

Навръх Великден грациите ни отново ни накараха да се гордеем, а българският химн прозвуча в Баку. Ансамбълът на България спечели златния медал на финала на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Грациите ни се представиха отлично и получиха оценка от 25,550.

Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова – получиха 16.9 точки за трудност и 8.650 за изпълнение. След нас останаха Русия с 25.250 точки и Украйна с 25.150 точки.

За българския ансамбъл това е втори медал от Баку след бронза в многобоя снощи.

На финала на пет топки българските грации останаха на четвърто място с оценка 23.950 точки.

„Отново убийствена конкуренция, много вълнения след изиграването на съчетанието с 5 топки и необяснимата оценка за трудност - но нашите красавици за пореден път показаха, че могат да покажат най-доброто винаги и независимо от всичко, което се случва около тях! Те просто са истинска класа и ще го покажат в още по-голям блясък там, където е най- важно! Сега нека просто се порадваме! БРАВО, МОМИЧЕТА!“, написаха във Фейсбук от Българска федерация художествена гимнастика.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети