Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цирк с "конгреса" на БФС

Спорт

Цирк с "конгреса" на БФС

Цирк с конгреса на БФС - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Бербатов и екипът му пристигнаха пред НДК. Според тях днес трябва да има Конгрес за избор на нов президент на футболната ни централа. Такъв обаче няма да има. В Зала 3 ще се проведе конференция на БФС.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който също се появи пред сградата, обяви, че Конгрес няма да има.

„Залата е резервирана и тя е платена – 30 хиляди лева. Ако има конференция с пет човека, тези хора трябва са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете, за да се направи такава конференция. Ясно е какъв цирк се разиграва, но Конгрес има. Не е отменен. Няма какво да крием. Отиваме към централния вход, където ще се съберат клубовете и оттам всички заедно и в Зала 3 трябва да бъдем допуснати, защото сме издигнали документите напълно в срокове, както си е по устава на БФС“, започна Бербатов.

„Надявам се клубовете, които са издигнали кандидатурата за делегати в срок, както е по устав, за да може всичко да е законно, да присъстват. Колко ще дойдат, сега ще отидем да разберем. Важното е да се изпълни законно по устава нещата, за да бъдат допуснати в залата, както и ние с кандидатурата сме направили, за да имаме основание да ни допуснат в залата. Ако не ни допуснат, има юристи с нас, ще обсъдим какво да направим, за да предприемем действия или да изчакаме да се появи БФС, за да се проведе Конгресът“.

„Предполагам, защото футболът е кауза и е от голямо значение за всички нас. Нормално е да има засилена охрана, но ексцесии или протести, особено, ако водят до действия, които не са присъщи за мен и з моя екип, това не можем да го допуснем. Призовавам да не стига до такова нещо. Ще го кажа и на клубовете, защото ние не сме за това. Ние сме тук, защото има Конгрес, ще помолим да ни допуснат до зала 3, както ни е по право и чакаме да се проведе Конгреса“, заяви още Бербатов.

Министърът на спорта Радостин Василев се появи в НДК. Той обяви, че е дошъл лично да се увери какво се случва днес в залите там.

„Не знам какво ще се случи. С моя заповед комисия на ММС ще удостовери какво се случва. Аз съм тук, проверих залите. Има си началник на комисията за проверка. Ще излезем с доклад какво се случва тук. Един казва, че ще има Конгрес, друг – не. Дойдох лично да се уверя кой е тук, кой го няма, какво се случва”, каза Василев.

„Зала 3 е празна, много столове са наредени. Всичко ще бъде заснето. Не мога да си обяснявам липсва или присъствие на нещо, което не зависи от мен”, добави той.

„Не мога да взимам страна, аз съм контролиращ орган на всички федерации. Лицензът на БФС не подлежи на подновяване. Той подлежи на отнемане и даване. Има специален член по повод отнемането на лиценза”.

„Няма да качвам в залата. Дойдох да видя какво се случва. Моят коментар е излишен”, каза още Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати