Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА 1948 и Черно море не се победиха

Спорт

ЦСКА 1948 и Черно море не се победиха

ЦСКА 1948 и Черно море не се победиха - Tribune.bg

Тимът на Илиан Илиев остава без загуба

Черно море продължава да пише история.

Варненци поставиха нов клубен рекорд за най-силно начало на сезона, след като останаха непобедени и в 10-ия кръг на първенството.

Момчетата на Илиан Илиев направиха равенство 1:1 при визитата си на ЦСКА 1948 в Бистрица, за да съберат 24 точки и да останат на 1 от лидера Локомотив (Пловдив).

Домакините пък събраха 14, но продължиха традицията да не успяват да победят „моряците“ на своя земя.

Всъщност, до момента ЦСКА 1948 има само 1 успех в 9-те срещи с Черно море, дошъл още в първия опит през 2020 година с 2:1 на „Тича“.

Днес гостите поведоха чрез Атанас Илиев в последните секунди на първата част, а резервата на гостите Видар Орн Кяртансон изравни с първия си гол за „червените“.

Срещата на стадиона в Бистрица бе предшествана от националния химн по повод празника на България и от награждаване на Георги Русев.

25-годишният национал получи приз за своя мач №100 с екипа на ЦСКА 1948 и започна като титуляр, докато атаката на гостите поведе Атанас Илиев.

Именно последният бе футболистът, който първи бе близо до гола. В 20-ата минута негов много хубав диагонален изстрел обаче профуча покрай вратата.

Преди това Ивайло Чочев от домакините отправи дебютния точен удар, но без да затрудни вратаря на Черно море, докато капитанът Панайотов стреля много силно, но и неточно, още в началните минути.

В 43-ата отново „моряците“ разиграха добре и Мазир Сула изведе Едгар Пашеко, чийто изстрел обаче разочарова.

Черно море откри резултата в най-подходящия момент – в добавеното време на първата част.

Тогава Пабло Гарсия стреля от дистанция и се стигна до разбъркване в наказателното поле на ЦСКА 1948. Там най-съобразителен бе Атанас Илиев, който със силен удар от въздуха вкара своя 6-и гол за сезона.

Така гостите се оттеглиха на почивка с минимален аванс.

ЦСКА 1948 започна по-добре второто полувреме и още в 51-ата минута можеше да изравни, ала ударите на Чочев, Русев и на Педриньо не намериха целта.

Черно море постепенно изравни играта след почивката и на свой ред погледна към вратата на Даниел Наумов, който трябваше да показва високата си класа след страхотен шут на Мазир Сула в 72-ата минута.

В ответната атака домакините успяха да изравнят. Появилият се секунди преди това исландец Видар Кяртансон засече с глава центриране на Русев и отбеляза първия си гол за „червените“ след летния трансфер в Бистрица.

До края попадения не паднаха, макар че и двата отбора имаха шансове да стигнат до успеха, но ги пропиляха и така срещата приключи при равенство 1:1.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети