Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА 1948 отнесе Партизан в Белград

Спорт

ЦСКА 1948 отнесе Партизан в Белград

ЦСКА 1948 отнесе Партизан в Белград - Tribune.bg
Снимка:

ЦСКА 1948 победи сръбския гранд Партизан Белград с 2:0 в изключително престижна контрола в сръбската столица.

Светослав Диков даде аванс на българския тим в 34-ата минута, оползотворявайки отлично центриране на Бирсент Карагарен. Диков отбеляза второ попадение в 54-ата минута с прецизен удар в далечния ъгъл при разбъркване след ъглов удар.

Момчетата на Тодор Янчев трябваше да срещнат „гробарите“ по време на зимния си лагер в Турция, но двубоят пропадна заради некоректно отношение на организаторите, а двата клуба се разбраха за нов мач. Съвсем до скоро сърбите участваха в европейските клубни турнири, като отпаднаха в плейоф на Лигата на конференциите от молдовския Шериф Тираспол.

След паузата за националните отбори третият във временното класиране в България гостува в Кърджали на Арда в четвъртфинален мач за Купата на България на 5 април. Пет дни по-късно „червените“ подновяват ангажиментите си в първенството с домакинство на Ботев Пловдив.

След по-малко от минута игра голмайсторът на efbet Лига Ивайло Чочев получи удар в средата на терена, като първоначално състоянието му не изглеждаше добро, но полузащитникът успя да се завърне на терена и всички в червено си отдъхнаха.

В третата минута пък Педриньо притесни българския тим, след като при падане получи удар в дясното рамо, а медицинският щаб незабавно прегледа състоянието му. Бразилският офанзивен футболисти също се завърна в игра.

Първото интересно положение пред една от двете врати се откри за ЦСКА 1948. След изпълнение на ъглов удар домакините не изчистиха добре топката, тя падна на крака на Айвън Ангелов, който опита интересен удар, но малко над напречната греда.

В 16-ата минута Бирсент Карагарен бе изведен отляво в наказателното поле бе близо до това да преодолее противниковия страж, но не сполучи.

Четири минути по-късно Партизан стигна до първия си удар в мача. Капитанът Урошевич стреля от дистанция, но бе доста неточен.

В следващите минути темпото на игра спадна, но ЦСКА 1948 продължи да стои много добре на терена на стадион "Партизан" и логично излезе напред в резултата в 34-ата минута, когато Бирсент Карагарен центрира отлично отдесно към Светослав Диков, а нападателят показа голмайсторския си инстинкт и от точката на дузпата с глава изведе "червените" напред в резултата.

Партизан стигна до най-доброто си положение в 52-ата минута. Неманя Йович бе изведен очи в очи с Генадий Ганев и стреля, но не от най-добрия ъгъл и топката излезе аут.

Само две минути по-късно обаче ЦСКА 1948 реализира второ попадение. След центриране на Педриньо от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле на Партизан, топката стигна до Светослав Диков, който с прецизен удар в далечния ъгъл матира стража на "гробарите" за 0:2.

В следващия четвърт час играта се успокои, а "червените" продължиха да са по-добрият тим на терена, макар и без кой знае какви голови положения.

Четвърт час преди края на срещата Тодор Янчев направи двойна смяна, като извади дебютанта Сидклей и капитана Лазар Марин, а на техните места се появиха Ангел Лясков и Елитон. Капитанската лента отиде от ръката на Марин на тази на Лясков.

Минута по-късно Партизан опита да застраши вратата на Генадий Ганев с далечен удар на Данило Пантич, който обаче бе много неточен.

В 80-ата минута ЦСКА 1948 пропусна изключително добра възможност да вкара и трети гол. Ангел Бастунов бе изведен на перфектна позиция, вратарят на Партизан бе паднал на земята, но със сетни сили успя да избие удара на Бастунов в корнер. При последвалото изпълнение топката стигна до Преслав Антонов, който нанесе мощен удар, но той бе блокиран.

До края на срещата до други интересни положения не се стигна и ЦСКА 1948 стигна до престижен успех срещу Партизан.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати