Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА аут от Европа след загуба с 2:0 от Базел

Спорт

ЦСКА аут от Европа след загуба с 2:0 от Базел

ЦСКА аут от Европа след загуба с 2:0 от Базел - Tribune.bg
Снимка:

Базел победи ЦСКА с 2:0 и с общ резултат 2:1 сложи край на мечтите на "червените" за ново влизане в групите на Лигата на конференциите

Головете вкараха Фабиан Фрай (66) и Михаел Ланг (84). "Червените" имаха няколко възможности, но така и не намериха верния път към вратата на домакините. Преди почивката само героичните намеси на Густаво Бусато съхраниха шансовете на българския тим за краен успех. 

Двубоят започна с агресивна игра на домакините и още в 30-ата секунда се наложи Юрген Матей да чисти топката от наказателното поле. ЦСКА отговори с удар на Бамба от дистанция, който обаче не затрудни вратаря Хитц. Страхотна възможност да поведат в резултата се откри пред "червените" в 7-ата минута след грешка на Базел при изнасянето на топката. Туфегджич бе изведен отлично, но стражът на швейцарците излезе предвидливо и изби в корнер. Три минути след това Иван Турицов блесна със страхотна намеса, избивайки центриране отдясно от крака на връхлитащия Бъргер.

В 18-ата минута само фантастичната намеса на Густаво Бусато и то на два пъти спаси ЦСКА от попадение. Неразбирателство в "червената" отбрана позволи първо на Зекири да отправи шут по земя, който бе избит от бразилския страж. Топката попадна в Зеки Амдуни, който от непосредствена близост от въздуха стреля, но Бусато с лявата ръка отрази и добавката.

Отново Бусато бе блестящ под рамката в 24-ата минута, след като спря на голлинията акробатичен удар на Лиъм Милър от вратарското поле. Три минути след това Турицов с хубаво центриране затрудни защитата на Базел, но Михаел Ланг изпревари Туфегджич. След последвалия корнер отново пред Туфегджич се откри добра възможност, която обаче завърши с удар покрай вратата на Хитц. В ответната атака Лиъм Милър пробва да изненада Бусато с удар отдалеч, който попадна право в ръцете на бразилеца. Кекунди преди почивката Лиъм Милър надигра Турицов отдясно и нахлу в наказателното поле, а силният му шут към далечния ъгъл излеез в аут. В следващата атака пък Маурисио Гарсес пропиля "златен" шанс, след като бе изпуснат от бранителите на домакините, но се засуети и топката му бе отнета.

Втората част започна с удар отдалеч на Уотър Бъргър, който не намери очертанията на вратата на ЦСКА. Играта в тези минути се развиваше между двете наказателни полета и двамата вратари почти нямаха работа. В 57-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на матей, но съдийта подмина претенциите им. В ответната атака Амос Юга пробва удар отдалеч, но неточно.

Базел поведе в 66-ата минута, когато Фабиан Фрай беше изпуснат от Юга и излезе очи в очи с Бусато. Този път бразилският страж бе безпомощен - 1:0.

Две възможности да вкарат втори гол имаха домакините в 78-ата минута. При първата Бусато напусна наказателното поле и пресечи дългото подаване към резервата Мале, а секунди по-късно Ндойе не уцели топката след меко центриране в близост до вратата на ЦСКА.

Натискът на швейцарците към края на срещата се засили и в 84-ата минута те отбелязаха втори гол. Ланг комбинира с Мале в наказателното поле и отблизо прокара топката между краката на Бусато.

До края домакините умело удържаха атаките на ЦСКА, който все пак успя да издебне своя момент в продължението, след като Кох и Гарсес добутаха топката до резервата Назон, но той бе изпреварен от вратаря Хитц.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети