Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА елиминира Сейнт Патрикс и е на плейоф с Базел

Спорт

ЦСКА елиминира Сейнт Патрикс и е на плейоф с Базел

ЦСКА елиминира Сейнт Патрикс и е на плейоф с Базел - Tribune.bg
Снимка:

ЦСКА спечели с 2:0 визитата си на Сейнт Патрикс в Дъблин и се класира за плейофите на турнира Лига на конференциите.

„Червените“ загубиха минимално първата среща в София, но в реванша вкараха по едно попадение преди и след почивката, за да отстранят своя съперник с общ резултат 2:1 и да си уредят сблъсък с Базел за влизане в групите на турнира.

По този начин "армейците" се превърнаха в първия български тим, продължил напред в Европа, след като е загубил домакинството си в първия мач.

Маурисио Гарсес откри резултата още в 12-ата минута.

След равностойно начало на срещата ЦСКА получи корнер и Тибо Вион центрира отлично, а бразилецът засече с глава отблизо и не остави шансове на вратаря, за да даде преднина на българския тим.

Домакините отговориха в 24-ата минута, с една бърза контраатака, при която Били Кинг бе изведен зад гърба на защитата и се озова сам срещу вратаря, но Густаво Бусато излезе предвидливо и успя да спаси с крак.

Десет минути по-късно Брайън Морено стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.

Така ЦСКА се оттегли на почивка с гол аванс и равенство в общия резултат – 1:1.

Второто полувреме започна с размяна на положения пред двете врати. Първо Густаво Бусато излезе добре, а след това удар на Джонатан Линдсет бе блокиран.

В 58-ата минута Йомов изведе Морено и той стреля по диагонала, но в ръцете на вратаря, а в 73-ата Бусато отрази изстрел на Антъни Бреслин.

Шест минути след това ЦСКА получи дузпа, тъй като футболист на домакините игра явно и умишлено с ръка, а реферът от Румъния посочи бялата точка.

Зад топката застана Иван Турицов и хладнокръвно я прати в мрежата, за да удвои аванса на ЦСКА и да даде преднина на тима в общия резултат.

В 84-ата минута Дойл стреля опасно с глава, но за щастие на „армейците“ – в аут.

До края на двубоя Сейнт Патрикс хвърли всички сили в търсене на гол, който да прати мача в продължения, но с разумна игра в защита "червените" не позволиха това.

След последния съдийски сигнал на терена настана бой между играчите на двата отбора, при който нидерландският бранител на ЦСКА Брадли де Нойер получи червен картон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати