Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА и Ботев Пд в опит да продължат възхода

Спорт

ЦСКА и Ботев Пд в опит да продължат възхода

ЦСКА и Ботев Пд в опит да продължат възхода - Tribune.bg
Снимка:

Ботев Пловдив посреща ЦСКА в дербито на петия кръг на Първа лига, което трябваше да се проведе още в началото на август, но бе отложено заради европейските ангажименти на армейците.

Това даде резултат, защото възпитаниците на Саша Илич получиха седмица за почивка между двете си срещи със Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите и се превърнаха в първия български отбор, продължил напред в международните турнири след загуба в първия мач у дома.

В плейофите за влизане в груповата фаза на надпреварата обаче ЦСКА преклони глава пред Базел и получи възможност да се концентрира изцяло върху ангажиментите си на родната сцена през есента. Така в крайна сметка жълто-черни и червени ще премерят сили днес от 18:45 часа на базата в Коматево.

Домакините все още се възстановяват и ближат рани след кошмарния старт на сезона. Те изхвърчаха от Европа още на първото препятствие, а след първите няколко кръга в шампионата бяха залепени за дъното с едва една спечелена точка. Това доведе и до раздялата с Азрудин Валентич, който бе заменен от хърватина Желко Копич. В Ботев бързо се разделиха с целите си за нова атака на Топ 3 през тази кампания и приеха, че тя ще служи по-скоро за преходен период и напасване към идеите на новия наставник. Той от своя страна определено стабилизира състава, който се намира на десето място във временното класиране. Тимът обаче продължава да криволичи в търсене на постоянство и особено при гостуванията си е доста неубедителен. Желко Копич пое жълто-черните в първите дни на август, точно преди уикенда, в който трябваше да се играе мачът с ЦСКА, и вече работи с тима в продължение на два месеца и половина. Затова и сега срещата с армейците не се явява негов дебют, а мач, в който възпитаниците му трябва да покажат, че наистина бележат прогрес в представянето си и могат още през този сезон да атакуват Европа чрез бараж или участие в Топ 6. Тоест целта е сезонът да не бъде пропилян. Затова и днешното дерби се явява като тест за междинно ниво на работата на Ботев и Копич.

И ако за канарчетата предстоящия двубой е тест, за ЦСКА и Саша Илич той е с ролята на матура. Гостуванията в Пловдив традиционно са най-тежки за кампанията на армейците и се явяват като перфектна проверка на шампионските им амбиции. Тимът вече загуби два от ключовите си мача в първенството – срещу Левски и Лудогорец. И ако след двубоя в Разград червените получиха похвали за доброто лице, което показаха, ако загубят днес, ще отнесат сериозни критики без значение от играта си. Поражението ще означава, че за пореден път силите на ЦСКА в първенството биха стигнали единствено за второто място.

И след като в началото на кампанията очакванията към Ботев заради слабия старт и ЦСКА заради новия треньор и тежкия минал сезон бяха снижени, сега, в средата на есента, двата тима трябва да покажат дали се развиват в правилната посока. И оправдания при слабо представяне няма как да бъдат приети. Картбланшът към жълто-черни и червени приключи.

И макар че за ЦСКА мачът е по-важен с оглед мястото в челото на класирането, в Ботев нямат намерение силната им домакинска серия да приключва. Канарчетата спечелиха последните си 4 срещи вкъщи, а армейците от своя страна са победили в едва едно от предишните си 10 гостувания извън София! Ще затвърди ли ЦСКА представянето си от Разград, или отново ще е мек и беззъб, както в повечето си визити, и Ботев ще продължи възхода си, ще разберем днес след 18:45 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп