Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА и Левски си размениха шест гола, но не се победиха в зрелищно дерби

Спорт

ЦСКА и Левски си размениха шест гола, но не се победиха в зрелищно дерби

ЦСКА и Левски си размениха шест гола, но не се победиха в зрелищно дерби - Tribune.bg

Али Соу най-накрая прекъсна головата си суша

 Левски и ЦСКА завършиха при резултат 3:3 в 152-ото вечно дерби, което бе изпълнено с обрати и динамика. Символичните домакини поведоха след автогол на Каргас в 16-ата, но „сините“ стигнаха до пълен обрат след гол на Горанов от дузпа (35) и попадение на Тиам в добавеното време. Дузпа за ЦСКА през втората част доведе до изравнителен гол на Греъм Кери (58), но Симеон Славчев отново даде преднина за тима на Георги Тодоров в 62-ата минута. Две минути преди края на редовното време Али Соу прекъсна головата суша и след асистенция на Рубен Пинто оформи крайното 3:3. След равенството в днешния първи плейоф на efbet Лига, Левски се изравни по точки с Локо Пд (50), докато ЦСКА излезе на втората позиция с 51 точки, на 9 от лидера Лудогорец, който при успех утре ще спечели своята 9-а поредна титла.

Първите минути на двубоя на „Васил Левски“ бяха напълно равностойни, като първото чисто положение се откри перд символичните домакини в 14-ата минута. Петър Занев центрира в половината на Левски, Каргас влезе в единоборство с Енрике Рафаел, а вратарят Георгиев излезе напред да улови. Играчът на ЦСКА се възползва от миг колебание на гостите и успя с техничен удар да прати покрай Георгиев, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.Две по-късно ЦСКА откри резултата. При изпълнение на съдийска топка Греъм Кери центрира бързо в пеналта, Али Соу опита да засече с глава, но Каргас отклони топката, но вместо да изкара в корнер, гръцкият бранител прати неспасяемо в мрежата – 1:0.

Последваха много силни минути за „армейците“, които направиха няколко сериозни пропуска.

В 21-ата Кери шутира между двама, топката се отклони леко в играч на гостите, след което отскочи от сглобката на вратата.В 32-ата отново гредата бе на помощ на „сините“. След изпълнение на корнер отбраната на Левски не се справи бързо с опасността, топката попадна в Пламен Гълъбов, който от линията на вратарското поле прати в напречната греда.Две по-късно грешка на „червените“ доведе до дузпа в полза на гостите. Занев остави топка за Бусато, той излезе да боксира, но бе изпреварен от Станислав Иванов и извърши нарушение, което бе санкционирано с 11-метров  наказателен удар. Капитанът Иван Горанов бе точен от бялата точка, връщайки равенството в двубоя.

В 42-ата АЛи Соу се освободи отлично от Ейолфсон, пробва удар към долния ляв ъгъл, но точността му убягна, а Евандро закъсня с малко да засече на гредата.В добавеното време Мазику фаулира Славчев на метри от наказателното поле. Последва центриране на Дени Алар, Ейолфсон успя да играе преди излезлия Бусато и отклони към Тиам, който нямаше как да сгреши на празна врата, давайки преднина на „сините“ преди почивката.Втората част започна силно за „армейците“, които бяха близо до изравняване секунди след подновяването на играта. Тиаго, който на почивката замени Енрике Рафаел, направи технично центриране за Малинов, той отклони с глава, а Георгиев успя само да изгледа топката, която мина опасно близо до страничната греда.Отлична игра на Малинов в 57-ата доведе до нарушение на Ейолфсон в наказателното поле, за което Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на домакините. Греъм Кери изпълни силно наказателния удар в 58-ата, Георгиев успя да отклони топката, която обаче се отби в гредата и влезе в мрежата зад него.

Радостта на „чевените“ от изравнителния гол трая само четири минути. В 62-ата Станислав Иванов проби добре отдясно и центрира към далечната греда, където Симеон Славчев успя между двама играчи в синьо да прати в опразнения от Бусато ъгъл – 2:3.

Мартин Райнов можеше да сложи точка на спора в 71-ата, но от 8-9 метра стреля с глава право в Бусато.В 88-ата минута Али Соу прекъсна головата си суша, отбелязвайки след отлична асистенция на Пинто за крайното 3:3.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати