Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отборът на ЦСКА-София надигра с 2:0 Левски във Вечното дерби

Спорт

Отборът на ЦСКА-София надигра с 2:0 Левски във Вечното дерби

Отборът на ЦСКА-София надигра с 2:0 Левски във Вечното дерби - Tribune.bg
Снимка:

ЦСКА и Лудогорец взеха своето, шампионът ще се реши в последния кръг

Отборът на ЦСКА-София надигра с 2:0 Левски във Вечното дерби от 36-тия кръг на Първа лига, което се игра на Националния стадион „Васил Левски“. „Сините“ бяха по-активният отбор през първата част, като след първия половин час имаха две добри ситуации за гол.

Първо Илия Юруков стреля високо над вратата, а малко след това Витаутас Черниаускас се прояви отлично след коварен удар на Давиде Мариани. Армейците, от своя страна, по-рядко стигаха до опасности пред вратата на Николай Михайлов и очевидно бяха притеснени от задължителния успех, който гонеха срещу вечния си съперник.

Второто полувреме започна по-добре именно за тях след шут встрани на Кристиян Малинов. Малко след това „червените“ имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Седрик Утонджи, но главният съдия на сблъсъка Драгомир Драганов не ги уважи. Двубоят продължаваше да върви равностойно и с много битка в центъра на терена, като ЦСКА дочака своя миг и поведе в резултата, макар и с известна доза късмет. Един от най-добрите играчи на армейците в последните срещи Тиаго Родригеш изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в гърба на Станислав Костов и излъга Михайлов за 1:0 в 70-та минута.

Левски се втурна в търсене на изравнителен гол и при едно центриране в 81-та минута, Божидар Чорбаджийски замалко не си отбеляза автогол, изчиствайки топката в корнер. Три по-късно Левски остана в намален състав след втория жълт картон на Нуно Рейш, който задържа Жанио Бикел след своя груба индивидуална грешка на флагчето за ъгловия удар. ЦСКА подпечата успеха си с втори гол, дело на резервата Евандро. Тиаго отново бе в центъра на събитията, подавайки в наказателното поле, където Нуно Томаш излъга отбраната на „сините“, а Евандро от близко разстояние не сбърка за 2:0. Така Левски ще завърши на трето място в таблицата и ще играе бараж за влизане в Европа срещу Славия или Етър.

В другия двубой с пряко отношение към титлата Лудогорец също взе своето при визитата на Ботев (Пд) в Коматево. Шампионите получиха правото да изпълнят дузпа в 29-та минута, но ударът на Козмин Моци от бялата точка бе отразен от стража на „канарчетата“ Даниел Кайзер. Малко след това обаче „зелените“ материализираха превъзходството си чрез Клаудиу Кешерю. В края на първата част другият нападател в редиците на Стойчо Стоев – Якуб Швиерчок отбеляза за 2:0, с което до голяма степен реши изхода на сблъсъка.

През втората част действащият шампион спокойно доигра двубоя и така остава на върха в Първа лига кръг преди края на първенството. Тимът има точка аванс пред основния преследвач ЦСКА, като в последния ден на шампионата разградчани приемат у дома Черно море, а столичани са домакини на Ботев (Пд). За последно титлата в Първа лига на България се реши в последния кръг през сезон 2011/12, когато Лудогорец надигра у дома ЦСКА с минималното 1:0 след гол на Мирослав Иванов. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп