Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА: Изграждането на нов стадион в момента е невъзможно

Спорт

ЦСКА: Изграждането на нов стадион в момента е невъзможно

ЦСКА: Изграждането на нов стадион в момента е невъзможно - Tribune.bg
Снимка:

На този етап е невъзможно футболния ЦСКА да построи нов стадион на мястото на настоящия в Борисовата градина.

Това заяви един от собствениците на клуба - Юлиян Инджов, след срещата с министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

"Разбрахме се да се създаде тристранна работна група - ОСК ЦСКА, Министерство на спорта и "Сердика спортни имоти". До 15 януари тя трябва да разгледа казуса и да излезе със становище. Министерство трябва да вземе принципни решения. То трябва да изясни стадионите държавни ли са, частни ли са, кой плаща издръжката, кой ги строи. В момента собствеността на стадионите е различна. Проблемът с "Българска армия" е много по-сложен. Предвижданията на новия план за устройство не са подходящи за стадион. Предвижданията са само за ремонт. Тоест държавата, като собственик, може да построи едни навеси над трибуните, но това няма да удовлетвори ФИФА и УЕФА. Нашият план за момента не може да бъде реализиран", заяви Инджов.

Той потвърди, че ЦСКА не е плащал наеми в последните години.

"Не сме си платили наема защото държавата трябваше да предложи обект, който е със строителни книжа. "Българска армия" обаче няма такива. Там се позволява само да боядисаме. Това не е добре за нито един частен инвеститор. Грешно е да се говори за наем. Парите, които ние давахме на "Сердика спортни имоти" трябваше да се връщат под формата на инвестиции в "Българска армия" и Панчарево. Двата обекта обаче нямат строителни книжа. За пореден път сме на среща с министъра, надявам се, че този път ще доведе до определени резултати", заяви още един от собствениците на ЦСКА.

"Червените" вече имат проект за ново съоръжение, което няма да излиза извън границите на сегашното в парк Борисова градина в столицата. Проблемът идва от неразбирателството с дружеството "Сердика спортни имоти". Служебният министър и предшественик на Василев - Андрей Кузманов, заяви, че то има спешна нужда от оздравяване, тъй като от ЦСКА не са плащали задълженията към него.

От футболния клуб пък са категорични, че направените инвестиции в предоставените им спортни бази - стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, също са в голям размер и държат те да им бъдат приспаднати.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА - София

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати