Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА изкушава Стамен Белчев за треньор

Спорт

ЦСКА изкушава Стамен Белчев за треньор

ЦСКА изкушава Стамен Белчев за треньор - Tribune.bg

Наставникът може да се завърне на "Армията"

Стамен Белчев със сигурност ще поеме отново отбора на ЦСКА, твърди „Меридиан Мач“. Това стана възможно вчера след като треньорът официално разтрогна договора си с Арда по взаимно съгласие. Белчев два пъти бе канен да се върне на „Българска армия“ през последната година – още в началото на сезона и след напускането на Люпко Петрович, но два пъти отказа на ръководството на „червените“ заради работата си в Кърджали. Сега обаче ситуацията е коренно различна заради кризата и промяната а политиката на Арда. Специалистът от Хасково е много амбициозен и искаше да развие отличен отбор в Кърджали, което вече изглажда невъзможно с оглед на несигурността в родния футбол.

 
Стамен Белчев може да поеме ЦСКА още на момента, което ще означава раздяла с Милош Крушчич. Амбициозният сърбин стабилизира „червените“, но изглежда, че при него този отбор стигна тавана си и едва ли той ще може да го развие. Крушчич изненадващо пое тима след напускането на Люпко Петрович, за да осигури приемственост, а и защото нямаше как сериозен треньор да пристигне, след като сезонът бе започнал и бе в разгара си. Самият сърбин прояви желание да води ЦСКА в продължение на 5 години, но едва и той вярва на това, при липсата на почти никакъв опит като старши треньор.
 
Стамен Белчев е бил сериозно ухажван от силния човек в ЦСКА Гриша Ганчев. Треньорът е получил уверения, че ще има пълен кредит на доверие и ще има спокойствие поне в продължение на 2 години, за да може да направи отбор по своя вкус. Треньорът ще има по-голяма сигурност и ще получава по-голяма заплата от Арда, където се разписваше срещу 15 000 лева на месец.
 
Белчев бе начело на ЦСКА от есента на 2016 година до пролетта на 2018-а. Той успя да наложи агресивен стил на игра и резултатен и приятен за окото футбол, като постигна и знакови победи над Левски в дербито. Стамен е харесван и от „червената“ публика, въпреки че има хора, които не го приеха, тъй като не е свързан исторически с „Армията“.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети