Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА победи Ботев Враца с 3:0

Спорт

ЦСКА победи Ботев Враца с 3:0

ЦСКА победи Ботев Враца с 3:0 - Tribune.bg

"Червените" надвиха Ботев (Вр)

ЦСКА откри победоносно състезателната 2024 година.

„Червените“ победиха с лекота гостуващия Ботев (Враца) с 3:0 в първия пролетен кръг от елита.

Тибо Вион вкара два красиви гола от дистанция, разписвайки се преди и след почивката, а този през второто полувреме бе изключително атрактивен. Точен за "армейците" бе и Тобиас Хайнц.

Повторен дебют за тима направи нападателят Фернандо Каранга, който вкара веднъж, но след засада и попадението му не бе зачетено, а от първата минута започна друг новодошъл - Улаус Скаршем.

В заключителната част на двубоя пък своя първи мач през сезона записа капитанът на „армейците“ Юрген Матай, който се възстанови след тежка контузия.

Така ЦСКА записа своята 18-а поредна победа над Ботев (Враца) и оглави временното класиране с 45 точки. Толкова, но с мач по-малко, има есенният шампион Черно море, който утре гостува на Лудогорец в Разград.

Ботев (Враца) остана на предпоследно място с 13 точки от 21 срещи, намирайки се в серия от 3 шампионатни забуби.

Преди срещата имаше минута мълчание в памет на починалия преди година легендарен футболист на „червените“ и на националния ни отбор Петър Жеков.

Срещата започна с добра атака на ЦСКА, при която Иван Турицов опита пас с пета към наказателното поле на гостите, но след рикошет се стигна до корнер, а след него – до нищо опасно.

Гостите можеха да открият в 5-ата минута, след като Мартин Смоленски намери по отличен начин Браян Переа, който се озова сам срещу Димитър Евтимов, но бе застигнат и блокиран от сънародника си Браян Кордоба.

В 12-ата минута стражът на „армейците“ се намеси решително, за да спре Даниел Генов, а 8 по-късно ЦСКА вкара красив гол от дистанция.

Разписа се Тибо Вион, който шутира мощно от около 35 метра и заби топката неспасяемо в мрежата на Ботев – 1:0. Попадението бе разгледано с ВАР и в крайна сметка потвърдено.

В 24-ата минута Джонатан Линдсет пропусна добра възможност, а в 29-ата отново Евтимов блесна с добра намеса пред „червената“ врата, за да спаси удар на Браян Переа.

В 31-ата минута ЦСКА удари греда след едно страхотно центриране от Тобиас Хайнц, а скоро след това удар на Каранга с глава бе спасен с вещина от вратаря на гостите.

„Армейците“ удвоиха преднината си в 36-ата миунта, когато Амос Юга центрира, а Бариос излезе, но изпусна топката, след което тя попадна у Тобиас Хайнц и той я прати в мрежата между трима защитници за 2:0.

В добавеното време на първата част Фернандо Каранга вкара красиво попадение с прехвърлящ удар, ала то бе отменено заради засада и така почивката дойде при резултат 2:0 в полза на ЦСКА.

Второто полувреме започна с териториален натиск на "червените".

След час игра Тибо Вион отново опита мерника си, като стреля от повече от 30 метра и вкара този път в десния ъгъл на Бариос - 3:0, като накара част от съотборниците си да се хванат за главите от измуление.

След 70-ата минута Нестор Ел Маестро направи три смени наведнъж, като на терена се появиха Мартин Стойчев, Станислав Шопов и Данило Асприля. Малко по-късно на терена се завърна и капитанът Юрген Матай.

Пропуски след почивката да домакините направиха Джонатан Линдсет и Станислав Шопов и Данило Асприля в самия край на двубоя.

В следващия кръг тимът на Ел Маестро ще има много трудно гостуване на лидера Черно море, а Ботев ще приеме във Враца благоевградския Пирин в дербито на дъното.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети