Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА победи Етър с 2:0 на "Армията"

Спорт

ЦСКА победи Етър с 2:0 на "Армията"

ЦСКА победи Етър с 2:0 на Армията - Tribune.bg

„Червените“ спечелиха с 2:0 в мач, продължил 2 дни

ЦСКА постигна трудна, но изключително ценна победа с 2:0 над Етър (Велико Търново) в мач от XVIII кръг на футболната ни efbet Лига, продължил 2 дни.

В събота се изигра първото полувреме от срещата, но заради обилния снеговалеж над София бе решено втората част да бъде отложена с 24 часа.

След сериозни усилия точно 25 часа по-късно тя все пак стартира, а гостите играха с човек по-малко, защото ден по-рано Георги Александров бе изгонен.

Те удържаха натиска на своите домакини до 84-ата минута, ала допуснаха 2 късни гола в рамките само на 120 секунди в края, така че трябваше да се примирят с поражението.

Точни за „червените“ бяха Джонатан Линдсет (84) и Християн Петров (86), за да може ЦСКА да спечели и да запази първото място във временното класиране с 41 точки, докато Етър остана последен с едва 8 в своя актив и в серия от 4 загуби.

Поради снежната покривка и нуждата линиите на терена да бъдат оцветени в оранжево, ВАР не може да бъде калибриран така, че да се намесва при засади и решенията за нередовна позиция бяха само на асистент-съдиите.

В шестата минута Шахредин Букхолда центрира от статично положение към наказателното поле на ЦСКА, където защитата на "червените" с лекота се справи. В 8-ата минута Георги Александров влезе остро в краката на Марселино Кареасо, за което получи жълт картон, но около три минути след това главният съдия Кристиян Колев бе извикан от ВАР арбитъра Радослав Гидженов да прегледа лично ситуацията и извади директен червен картон на Александров в 13-ата минута.

В 15-ата минута Тобиас Хайнц потърси с подаване в наказателното поле Дюкенс Назон или Майкъл ЕСтрада, но защитата на Етър изчисти в корнер, от който последва втори такъв. След второто центриране от ъглов удар Мартин Величков изби удар на Браян Кордоба. Третият корнер доведе до изстрел на Християн Петров и отново бе избита в ъглов удар от Величков. След това изпълнение търновци най-накрая успяха да изчистят топката.
В следващите минути ЦСКА продължи да е по-активният тим, колкото позволяваше тежкият терен, покрит със сняг. В 28-ата минута Етър имаше шанс да поведе в резултата. Първо Мартин Тошев бе изпуснат от защитата на ЦСКА, но стреля в страничния стълб, а след това Шахредин Букхолда пропусна да вкара на празна врата.

След тази атака на "виолетовите" двубоят бе временно спрян за почистване на линиите на терена.  В 40-ата минута Християн Петров почти от аутлинията създаде смут в търновската защита, но нямаше футболист на "червените" на добра позиция, който да засече топката.

Две минути след това вратарят на Етър демонстрира отличен рефлекс, след като Джонатан Линдсет получи от Тобиас Хайнц и стреля към вратата.

Началото на второто полувреме се забави, тъй като представители на двата клуба, съдиите и съдийският делегат обсъждат дали двубоят да продължи и в крайна сметка решиха той да бъде отложен с 24 часа.

След сериозни усилия от страна на домакините, часовете се оказаха 25, защото един от наетите 2 снегорина се развали в неделния ден.

Въпреки всичко, в 18:30 часа, стартира второто полувреме на сравнително почистен, но доста заскрежен терен в София.

ЦСКА направи една промяна в сравнение с вчерашния състав. В игра бе Матиас Фаетон, докато сред 10-те на Етър нямаше рокади.

Първата възможност за втората част се откри пред домакините в 48-ата минута, когато нападателят им Дюкенс Назон стреля, но Мартин Величков спаси.

Етър отговори със слаб диагонален изстрел на Мартин Тошев в 60-ата минута. Впоследствие наставникът на домакините Нестор Ел Маестро реши да извърши още една смяна в състава си като пусна на терена Данило Асприля вместо Майкъл Естрада.

В 72-ата минута именно Асприля пробва акробатично изпълнение, при което капитанът на Етър пострада, но впоследствие се изправи и продължи срещата.

В 78-ата минута Тибо Вион опита мощен шут, но право в тялото на вратаря, ала 6 по-късно ЦСКА откри резултата.

В 84-ата Иван Турицов напредна по фланга и намери с отлично центриране Джонатан Линдсет.

Последният вкара отблизо с глава, след което отпразнува запомнящо се попадението си, тъй като се хвърли в една от купчините със сняг, натрупани край терена покрай разчистването през деня.

Това сякаш съкруши Етър и само 2 минути по-късно, след разбъркване в наказателното поле при корнер, Християн Петров удвои с удар от въздуха с левия крак, за да оформи крайното 2:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети