Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА победи трагичен Левски във вечното дерби

Спорт

ЦСКА победи трагичен Левски във вечното дерби

ЦСКА победи трагичен Левски във вечното дерби - Tribune.bg

"Сините" без точен удар пред 30 000 зрители

ЦСКА спечели 162-ото издание на вечното дерби с Левски, след като триумфира с 2:0 пред 30 000 зрители на Националния стадион.

„Червените“ се наложиха с попадения на Тобиас Хайнц (61) и Фернандо Каранга (77) и това ще донесе глътка спокойствие на треньора им Нестор Ел Маестро, който върна в състава капитана Юрген Матай.

Колегата му Николай Костов пък реши да заложи на дебютант за вратарския пост и първи минути записа 20-годишният Иван Андонов, който направи няколко добри спасявания, но сгреши фатално за първия гол в мача.

Двубоят бе от програмата на XXVIII кръг на футболната ни efbet Лига и за съжаление не премина без инциденти, а след него ЦСКА вече има 60 точки, само с 3 по-малко от лидера Лудогорец, който обаче е с 2 мача по-малко.

Левски понесе втора последователна загуба, след тежкото 1:5 от шампионите, като не отправи нито един точен удар, така че засега остава 4-ти в класирането с 51 точки.

Самият мач очаквано започна нервно като още в първата минута се наложи влизане на медици на терена. След единоборство между Матиас Фаетон и Ван дер Каап, защитникът на Левски получи удар в главата.

Нидерландецът се завърна на терена малко след това, а междувременно Фернандо Каранга опита да изведе Тобиас Хайнц, но твърде силно и доста късно, защото норвежецът вече изглеждаше в положение на засада.

В 8-ата минута вратарят на „червените“ Густаво Бусато напусна наказателното поле, за да пресече пътя на откъсващия се в противен случай сам срещу него Рикардиньо и да изчисти в тъч.

Самият нападател обаче изпълни бързо страничното хвърляне и така предизвика смут в „червената“ защита, която в крайна сметка се справи.

В ответната атака Фаетон проби по фланга и центрира прострелно, а след намеса на дебютиралия вратар Иван Андонов топката се отклони от Каранга и излезе в аут.

Последва призиви за подкрепа от Фаетон към феновете, които малко по-рано озариха стадиона със страхотна хореография, вдъхновена от фентъзи героя „Венъм“.

В 14-ата минута „армейците“ празнуваха гол на Джонатан Линдсет, който обаче бе вкаран с ръка и логично бе отменен след намеса на VAR.

В следващата атака пък „сините“ имаха претенции за дузпа, след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, но играта продължи, а и отговорникът за ВАР Георги Кабаков прецени, че очевидна съдийска грешка няма.

В 17-ата минута новата придобивка на домакините Евертон Бала получи отличен пас, ала не си пое добре топката и я прати в ръцете на Бусато.

Последваха 2 поредни ъглови удара в полза на ЦСКА и „червените“ овладяха инициативата като за кратко се настаниха в половината на Левски.

След това вратарят на домакините Иван Андонов имаше 2 решителни намеси.

Първо 20-годишният страж спаси с крак удар отблизо на Каранга, но скоро след това нападателят го изпревари извън наказателното поле и той го фаулира.

Младокът се размина само с жълт картон, тъй като покрай него имаше няколко играчи на Левски, а и Каранга тичаше настрани, вместо фронтално срещу вратата.

Малко по-късно централният защитник на „сините“ Хосе Кордоба направи един добър пробив, който бе спрян в съперниковата половина.

Футболистите и на двата отбора не бяха прецизни във финалното подаване и въпреки високото темпо на дербито, почивката дойде при 0:0.

Второто полувреме започна по подобие на първото – с много нерви, единоборства и нарушения, които доста накъсаха играта.

Далеч по-интересно бе на трибуните, където за съжаление се стигна и до неприятен инцидент.

Хореографиите на агитките бяха впечатляващи като тази на „червените“ първо възхвали величието на Христо Стоичков, а след това впечатли с надпис „Когато заради ЦСКА се умираше на терена“.

Междувременно грешките на терена зачестиха и след изтичането на първия игрови час една такава бе наказана, защото бе на вратаря Иван Андонов.

Дебютантът в състава на Левски се засуети пред наказателното си поле и топката му бе отнета, за да стигне до Тобиас Хайнц, който от движение много технично я насочи по въздух в мрежата и откри резултата в 61-ата минута.

Само 4 по-късно Линдсет бе изведен сам срещу вратаря, но Андонов успя да спаси с крака и така донякъде се реабилитира за неточността си преди това.

Последваха сблъсъци между полиция и фенове, както и пропуск на Хайнц, за да се стигне до 77-ата минута, когато ЦСКА нанесе своя втори и решителен удар, докато „сините“ все още нямаха такъв дори в очертанията на вратата.

Линдсет бе изведен в коридор от Хайнц и стреля силно по диагонала като Андонов успя с една ръка да спаси, но притичалият Каганга нямаше как да сгреши и с добавка вкара своя 4-и гол в 7 мача срещу Левски, за да направи резултата 2:0.

Това окончателно сломи съпротивата на „сините“ и до края те не успяха да намерят верния път към вратата, докато в добавеното време бяха спасени и от гредата след удар на резервата Данило Асприля.

Така ЦСКА стигна до заслужена победа и увеличи предимството си в общия баланс срещу безидения днес Левски като вече има 59 победи и 56 загуби, при 47 равенства.

Левски - ЦСКА 0:2
0:1 Тобиас Хайнц (61)
0:2 Фернандо Каранга (77)


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети