Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА победи ЦСКА 1948 в Бистрица

Спорт

ЦСКА победи ЦСКА 1948 в Бистрица

ЦСКА победи ЦСКА 1948 в Бистрица - Tribune.bg

Скаршем вкара в 94-та минута

ЦСКА обърна и победи ЦСКА 1948 с 2:1. Успехът за „армейците“ дойде изключително трудно с дебютен гол на Улаус Скаршем в добавеното време на мача.

ЦСКА създаде първата голова ситуация в мача още в 1-вата минута. Евгени Сердюк се справи с центриране от ъглов удар. Топката обаче стигна до капитана на гостите Амос Юга. Той не съумя да нанесе удар. Получи се голямо разбъркване, продължило няколко секунди.

Три минути по-късно ЦСКА 1948 отговори. Бирсент Карагарен се впусна по фланга и комбинира с Радослав Кирилов. Неговият удар в близкия ъгъл беше избит от Густаво Бусато.

Секунди по-късно ЦСКА можеше да излезе напред в резултата. Християн Петров комбинира със Станислав Шопов, който изведе Тобиас Хайнц на стрелкова позиция. От малък ъгъл норвежецът не съумя да преодолее Петър Маринов. Младият вратар се беше позиционирал перфектно.

В 10-ата минута Енес Махмутович пробва късмета си с шут от сериозна дистанция – много далеч от целта.

В ответната атака домакините излязоха напред в резултата при страхотна атака отляво. Педриньо се втурна на пробив и елегантно с външен фалц качи топката на главата на Сердюк. Украинецът с глава матира Бусато – 1:0.

В следващите минути ЦСКА владееше повече топката, без да създаде сериозни голови опасности. В 37-ата минута Неделко Пишчевич извърши нарушение срещу Тибо Вион около центъра на терена. Хайнц прати топката в наказателното поле на ЦСКА 1948. Там Енес Махмутович отклони с глава. Топката летеше към мрежата на домакините, но Симеон Василев изчисти пред голлинията.

ЦСКА продължаваше да бъде най-опасен при статични положения. Към края на първото полувреме домакините оцеляха като по чудо при центриране от ъглов удар. Получи се нов карамбол. Амос Юга успя да отправи удар, който се отби от тялото на Фернандо Каранга.

Малко след това ЦСКА 1948 останаха с човек по-малко. Неделко Пишчевич фаулира грубо Марселино Кареасо в центъра на терена. Иво Андреев веднага му извади втори жълт и червен картон.

Въпреки численото преимущество, гостите не успяха да установят кой знае какъв натиск в началото на второто полувреме. Десетина минути след почивката ЦСКА 1948 дори обстрелва вратата на Густаво Бусато. Сердюк преодоля опонент и пробва рефлекса на бразилеца, който успя да избие в корнер.

Малко по-късно това Фаетон беше намерен в наказателното поле. Той отклони към Шопов, чийто удар по земя премина покрай целта.

В последващата атака Мартин Стойчев центрира към Хайнц, чийто удар с глава не беше достатъчно добър.

В 67-ата минута ЦСКА най-сетне успя да изравни след много добра комбинация. Християн Петров подаде към Джонатан Линдсет, който бе с гръб към вратата, но отигра с едно докосване. Норвежецът изведе Данило Асприля очи в очи с Петър Маринов. Крокодила запази спокойствие и прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно Антонио Вутов пропусна много добър шанс. Юношата на Левски бе оставен сам на далечната греда при изпълнение на корнер. Той овладя на гърди, но не уцели топката и я прати в аут.

Десетина минути преди изтичането на редовното време един от ключовите футболисти на ЦСКА Тобиас Хайнц се контузи. Неговият ляв глезен пострада в опит да овладее пас на Християн Петров. Нестор Ел Маестро беше принуден да извърши смяна. На терена се появи Емануел Шакич.

В 85-ата минута Емануел Шакич опита центриране и за малко да вкара. Топката прехвърча на сантиметри над напречната греда.

Заключителните минути бяха нервни и драматични. В 4-тата минута от добавеното време ЦСКА стигна до пълния обрат в резултата след красива комбинация. Фаетон проби и пробва удар от границата на наказателното поле. След рикошет топката попадна в Шакич. Той продължи към Линдсет, а норвежецът изведе сънародника си Скаршем. От чиста позиция влезлият като резерва вкара дебютния си гол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети