Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА прави "първа копка" за новия стадион до дни

Спорт

ЦСКА прави "първа копка" за новия стадион до дни

ЦСКА прави първа копка за новия стадион до дни - Tribune.bg

Символичният акт на осъществяване „първа копка“ на стадион „Българска армия“ е планиран за седмицата след сблъсъка с Левски, пише „Тема Спорт“.

Вечното Дерби на България е в събота, 19 октомври, от 15:45 часа.

Както е известно, в началото на месеца фирмата изпълнител на проекта „Главболгарстрой“ влезе на „Армията“, позиционира техника и започна изкопни дейности.

Все още обаче те са в ранен етап и ЦСКА са взели решение да изчакат малко с насрочването на официалния медиен ден, който да отбележи началото на изграждането на новия дом на клуба.

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетоновите конструкции.

Те вече се изработват извън зоната на парка, в завод на изпълнителя „Главболгарстрой“, за да могат да бъдат монтирани без да създават неудобство на столичани.

В последните дни на „Българска армия“ пристигна и нова строителна техника. Това показва най-новото видео от дрон от стадиона, споделено в You Tube канал „vbSky“. Той следи от птичи поглед редица инфраструктурни проекти в столицата.

На кадрите се вижда, че бетонната основа на лекоатлетическата писта вече е почти издълбана. Останала е само половината от виража пред бившия сектор „Б“ на „Армията“.

Може да се забележи и наличието на голяма квадратна дупка в ъгъла на мястото, където бяха разположени секторите „В“ и „Г“.

Вероятно става дума за съществуващ преди това изкоп на стадиона на ЦСКА, който е бил затворен отгоре с бетонна плоча.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети