Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА разби Виктория и влезе в групите на Лигата на конференциите

Спорт

ЦСКА разби Виктория и влезе в групите на Лигата на конференциите

ЦСКА разби Виктория и влезе в групите на Лигата на конференциите - Tribune.bg
Снимка:

ЦСКА победи с 3:0 след продължения чешкия Виктория Пилзен и с общ резултат 3:2.

Така „червените” ще играят и през есента в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

ЦСКА изигра изключително добре подреден мач с ясна тактика, за да успее в редовното време да заличи пасива на чешкия тим, който срази българите с 2:0 в първия мач преди седмица. Греъм Кери даде аванс на домакините в шестата минута, а Георги Йомов в 65-ата вкара второто попадение в срещата, за да прати на практика срещата в продължения. В тях пък Жорди Кайседо си изкара червен картон в 110-ата минута, но това не сломи българския тим, който минута преди да дойдат дузпите вкара трети гол чрез Юрген Матей, който класира своя отбор напред.

ЦСКА - Виктория Пилзен
източник: sofascore.com

Така българският футбол ще има два отбора, които ще представляват страната ни в европейските клубни турнири през този сезон. Освен ЦСКА, в групите на Лига Европа ще играе шампионът Лудогорец. Успехът за "червените" е с огромно значение, които трябваше освен да наваксат неприятния пасив, допуснат в Чехия, а и да убедят своите привърженици, че продукцията в Пилзен далеч няма общо с класата, която разполага отбора с червени екипи. Под дъжда в родната столица българският тим бе сякаш по-добрият и логично стигна до победата, макар след 75-ата минута ЦСКА да прие играта в своята половина, след като видимо изхаби сили. Все пак тимът докара мача до последните минути на продълженията, където бранителят Матей тушира чешкия опонент.

Важно е да се отбележи, че походът на "червените" дотук в турнира генерира приход от 4 милиона и 740 хиляди евро заради резултатите от Лигата на конференциите, като това е равносметката до влизането в груповата фаза. Оттук насетне отборът на Стойчо Младенов ще взима по 500 хиляди евро за успех в групите или по 166 хиляди евро за равенство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Алито от София Това е великия шампион на България за всички времена ЦСКА, бие наред и не прощава, срещу кенефски няма да играем що ни е под достойнството ни, така че ДПС обора има три точки аванта, но ние продължаваме да бием у Европа, успех червени шампиони
27.08.2021 09:59 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети