Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА с нулево равенство срещу Македония ГП

Спорт

ЦСКА с нулево равенство срещу Македония ГП

ЦСКА с нулево равенство срещу Македония ГП - Tribune.bg
Снимка:

ЦСКА не успя да победи Македония ГП при гостуването си в Скопие от 2-ия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Армейците" имаха отличен шанс да вземат добър аванс преди реванша, след като играха цяло второ полувреме с човек повече, но и това не им помогна да стигнат до успеха.

Мачът на жегата в Скопие започна с опит за натиск от ЦСКА, но защитата на домакините стоеше добре и Македония ГП опитваше шансовете си на контраатака. В 6-ата минута северномакедонците изпълниха пряк свободен удар, но шутът на Есмин Личина отдалеч попадна в стената.

След 9 минути игра Станислав Шопов допусна грешка и се стигна до опасна ситуция за Македония ГП, но ударът на футболист на домакините бе неточен. Последваха равностойни минути, при които гостите опитваха да нападат с постепенни атаки, докато домакините разчитаха на дълги подавания.

В 18-ата минута Тибо Вион центрира от ъглов удар. В надказателното поле Мено Кох не успя да я насочи с глава към вратата, а след това защитник в жълто-черно изчисти току пред погледа на Дюкенс Назон.

Малко преди изтичането на половин час игра Тибо Вион центрира меко в наказателното поле от пряк свободен удар. Защитата на северномакедонците забрави Маурисио Гарсез, но ударът с глава на бразилеца мина вляво от вратата на Християн Стевковски.

Следващата опасност бе пред вратата на ЦСКА, но в 35-ата минута Личина не уцели вратата след като засече с глава центриране от пряк свободен удар. Четири минути по-късно пресата на "червените" даде резултат и топката стигна до Назон пред наказателното поле, но изстрелът му с левия крак бе много неточен. Хората на Мухарем Байрами отговориха с шут на Сефер Емини.

Във втората минута на добавеното време домакините останаха с човек по-малко. Матеус Лемос леко закъсня при едно съприкосновение с Енес Махмутович и му бе показан втори жълт картон, като така лявото крило остави тима си с човек по-малко на терена. В началото на второто полувреме се стигна до спиране на играта, тъй като футболистът на домакините Сефер Емини получи удар и се свлече на земята. Халфът на Македония ГП не можя да продължи и се наложи да бъде заменен от Адама Самаке.

В 50-ата минута Филип Алексовски прати топката във вратата на ЦСКА, но секунди по-рано съдията бе спрял играта заради нарушение срещу Иван Турицов.

Три минути след това Стевковски направи брилянтно спасяване. Тибо Вион с глава свали топката след центриране от лявото крило. Лазар Туфегджич бе на границата на вратарското поле и стреля силно от воле с десния крак, но втаратят на Македония ГП парира майсторски.

Натискът на "червените" обаче ставаше все по-сериозен, способстван и от това, че ЦСКА бе с човек повече на терена.

В 69-ата минута обаче се стигна до страхотен шанс за Македония ГП. Защитата на "червените" не успя да изчисти добре една топка и капитанът на домакините Ермедим Адем стреля от движение от около 20 метра, то топката профуча покрай левия страничен стълб на Бусато.

В следващите минути домакините опитаха няколко пъти да излязат от хватката на "червената" обсада, но не успяха да стигнат до нищо сериозно пред вратата на Бусато. Атаките на ЦСКА, макар и повече на брой, не затрудняваха "лъвовете". В 81-ата минута Туфегджич центрира добре отляво, но в наказателното поле на македонците трима футболисти на "червените" се разминаха с топката. Минута по-късно сърбинът стреля неточно с глава от малък ъгъл. Шест минути преди края на редовното време Иван Турицов се хвана за дясното бедро и се наложи да напусне терена за медицински преглед.

В 87-ата минута Асен Дончев центрира добре отдясно, а Калоян Кръстев надскочи защитата на домакините и стреля с глава, но топката мина над вратата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА - София

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети