Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА с второ загубено дело във ФИФА

Спорт

ЦСКА с второ загубено дело във ФИФА

ЦСКА с второ загубено дело във ФИФА - Tribune.bg
Снимка:

Бившият нападател на фалиралия ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил делото, което водеше срещу ЦСКА във ФИФА, съобщи "Спортал".

Аржентинецът е осъдил червените за 21 200 евро прюс 5% лихва от 2 септември 2015 г. насам, а клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 2000 швейцарски франка.

Това е второ загубено от ЦСКА дело във ФИФА през тази година. Преди време и защитникът Сивард Спрокел осъди червените, но за много по-сериозната сума от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам (б.а. над 325 000 лева). Тогава ЦСКА бе глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.След получаване на решението за Ди Вани българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, световната централа нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

Решението може да се обжалва от ЦСКА пред КАС.

До делото се стигна, тъй като адвокатите на Гуидо ди Вани, по подобие на тези на Спрокел, настояваха ЦСКА да бъде признат за спортен наследник на ЦСКА, за да може футболистът да си получи дължимото. Тезата им е, че този клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на фалиралия ЦСКА.

От своя страна адвокатите на ЦСКА-София отново са лансирали тезата пред Дисциплинарната комисия, че нямат нищо общо с ЦСКА, а просто искат да съхранят историята на фалиралия клуб. Иначе червените допълват, че са наследник на Литекс, тъй като играят с неговия лиценз.

В крайна сметка ДК към ФИФА признава ЦСКА за спортен приемник на ЦСКА що се касае до дълговете на фалиралия клуб.

FIFAFIFA

FIFAFIFA


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА, футбол, дело

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати