Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА ще спести 240 хиляди лева при раздяла с Албентоса

Спорт

ЦСКА ще спести 240 хиляди лева при раздяла с Албентоса

ЦСКА ще спести 240 хиляди лева при раздяла с Албентоса - Tribune.bg

Испанецът най-вероятно няма да продължи да носи червената фланелка

ЦСКА ще спести около 240 000 лв. от предстоящата раздяла със защитника Раул Албентоса. Испанецът и клубът преговарят за разтрогване на договора на играча по взаимно съгласие.

 
Бранителят е навит да се откаже от три заплати заради тежката ситуация покрай пандемията от коронавирус. Той ще опрости на клуба надниците до края на контракта му – за април, май и юни.
 
Албентоса е с едно от най-високите месечни възнаграждения в Първа лига. Испанецът прибира по около 40 000 евро (80 000 лева), твърди „България днес“. Това означава, че при отказа му от три заплати клубът ще спести 120 000 евро.
 
Основната причина за раздялата е контузията, която мъчи испанецът от началото на годината. Албентоса има травма в петата, която не му позволява да тренира наравно със съотборниците. Бранителят няма нито един изигран мач през пролетния полусезон. Той ще трябва да претърпи операция и след това, за да се възстановява продължително време. В момента защитникът все още е в София, за да оформи раздялата си с “червените”.
 
Съществува вариант Албентоса да се завърне в ЦСКА за следващия сезон. Това може да стане при положение, че испанецът успее напълно да се възстанови от контузията и няма по-добри оферти за продължаване на кариерата си. Здравенякът се превърна в един от любимците на феновете през този сезон. Той бе героят за ЦСКА в есенното дерби с Левски, отбелязвайки изравнителното попадение за 2:2 в последните минути. Албентоса дори бе капитан на “червените” в няколко мача. Като цяло испанецът е доволен от престоя си на “Армията” и няма нищо против отново да заиграе за “червените” ако се договори с ръководството, след като излекува контузията си. Испанецът печели още повече адмирации заради готовността да се откаже от заплатите си в трудния момент за клуба.
 
ЦСКА почти сигурно ще се раздели с още чужденци в следващите няколко седмици. Пред напускане са нидерландецът Върнан Анита и португалецът Рубен Пинто, които са с изтичащи договори. Подобно е положението и с вратаря Густаво Бусато, но той не е от скъпоплатените играчи на “Армията” и клубът се очаква да задейства опцията за удължаване на контракта му.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети