Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА спести 100 000 евро за Акрапович

Спорт

ЦСКА спести 100 000 евро за Акрапович

ЦСКА спести 100 000 евро за Акрапович - Tribune.bg
Снимка:

Вижте причината

ЦСКА съумя да спести поне 100 000 евро от привличането на новия треньор Бруно Акрапович, след като босненецът се договори с Христо Крушарски за разтрогването на договора си с Локо (Пд) без финансови претенции. В неделя вечерта обаче това не е бе никак сигурно. Причината е, че в договора на треньора няма никаква клауза за разтрогване „при по-добра оферта или негово желание“, каквито информации се тиражираха. Това е било договорено устно между специалистът и бизнесменът, който подсигурява с боеприпаси и самолети противоградната система на държавата.

Крушарски е бил консултиран от адвокати, а негови приятели са го съветвали да поиска поне 100 000 евро, за да се раздели с треньора си. Законово той е имал всички основания да не пуска Акрапович, който има контракт за още две години. Стига да му плаща заплатата, шефът на „черно-белите“ е имал право да го спре от шанса да отиде в ЦСКА и да го понижи например в треньор на деца.

„Няма такава клауза, но аз съм все пак човек, който като каже на някого нещо, си спазва думата. Подкрепям го и му желая успех, щом така е решил“, коментира вчера Христо Крушарски.

„Не искам такива пари. Аз не гледам така на нещата“, добави бизнесменът.

Днес Акрапович ще подпише споразумение с Локо (Пд) за разтрогване на контракта по взаимно съгласие и ще може веднага да подпише с ЦСКА. Той има среща с ръководството на „червените“ по обед. На нея ще трябва да се уточнят и битовите въпроси по пребиваването му в столицата.

Босненецът с хърватски паспорт държи жилището, в което ще бъде настанен да е близо до базата в Панчарево, на която отборът ще тренира през повечето дни.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати