Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА спести 100 000 евро за Акрапович

Спорт

ЦСКА спести 100 000 евро за Акрапович

Снимка:

Вижте причината

ЦСКА съумя да спести поне 100 000 евро от привличането на новия треньор Бруно Акрапович, след като босненецът се договори с Христо Крушарски за разтрогването на договора си с Локо (Пд) без финансови претенции. В неделя вечерта обаче това не е бе никак сигурно. Причината е, че в договора на треньора няма никаква клауза за разтрогване „при по-добра оферта или негово желание“, каквито информации се тиражираха. Това е било договорено устно между специалистът и бизнесменът, който подсигурява с боеприпаси и самолети противоградната система на държавата.

Крушарски е бил консултиран от адвокати, а негови приятели са го съветвали да поиска поне 100 000 евро, за да се раздели с треньора си. Законово той е имал всички основания да не пуска Акрапович, който има контракт за още две години. Стига да му плаща заплатата, шефът на „черно-белите“ е имал право да го спре от шанса да отиде в ЦСКА и да го понижи например в треньор на деца.

„Няма такава клауза, но аз съм все пак човек, който като каже на някого нещо, си спазва думата. Подкрепям го и му желая успех, щом така е решил“, коментира вчера Христо Крушарски.

„Не искам такива пари. Аз не гледам така на нещата“, добави бизнесменът.

Днес Акрапович ще подпише споразумение с Локо (Пд) за разтрогване на контракта по взаимно съгласие и ще може веднага да подпише с ЦСКА. Той има среща с ръководството на „червените“ по обед. На нея ще трябва да се уточнят и битовите въпроси по пребиваването му в столицата.

Босненецът с хърватски паспорт държи жилището, в което ще бъде настанен да е близо до базата в Панчарево, на която отборът ще тренира през повечето дни.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още