Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА загуби от Сепси на "Армията"

Спорт

ЦСКА загуби от Сепси на "Армията"

ЦСКА загуби от Сепси на Армията - Tribune.bg

Две греди спасиха "червените" от исторически резил

ЦСКА започна със загуба участието си в европейските клубни турнири тази година.

„Червените“ паднаха с 0:2 от румънския Сепси, след като направиха куп кошмарни грешки и бяха наказани през второто полувреме, макар че бяха подкрепяни от около 12 000 свои привърженици на стадион „Българска армия“.

В 68-ата Мено Кох не се намеси добре в защита и това доведе до гол на Николае Паун, докато в 80-ата вратарят Густаво Бусато излезе неразчетно до тъчлинията, след което резервата Роланд Варга прати топката в опразнената мрежа.

След това гостите удариха и 2 греди, а в края се стигна до напрежение между футболисти на двата отбора.

Момчетата на Саша Илич определено не впечатлиха с играта си и така „армейците“ допуснаха първо поражение в Борисовата градина на международната сцена от 18 години насам.

Наставникът им, който не можеше да разчита на Амос Юга, Юрген Матей, Браян Морено, Брадли де Нойер и Данило Асприля, заложи на схема с трима централни защитници като един от тях бе лятното попълнение Браян Кордоба. Друг новодошъл – Матиас Фаетон, поведе атаката заедно със завърналият се след травма голмайстор през миналия сезон Дюкенс Назон, но и двамата разочароваха.

„Червените“ опитаха да овладеят инициативата веднага след началния съдийски сигнал на рефера Йохем Капфуис от Нидерландия.

В 3-ата минута феновете им отдадоха почит към легендата на клуба и българския футбол Трифон Иванов, който днес трябваше да навърши 58 години.

В 6-ата минута Тобиас Хайнц стреля от свободен удар, но в стената, а впоследствие не сполучи и при втория опит, пращайки топката високо над вратата.

Десет минути по-късно и Фаетон опита своя късмет с изстрел от границата на наказателното поле, но твърде леко и неточно.

В 20-ата минута Тибо Вион изведе хитро Тобиас Хайнц в наказателното поле, ала шутът на норвежеца бе блокиран.

Малко след това Мено Кох свали с глава след корнер към Джонатан Линдсет, който бе непокрит в пеналта, ала стреля неточно с глава.

В 28-ата минута гостите имаха отлична възможност да открият резултата, след като изведоха с дълго прехвърлящо подаване Козмин Матей сам срещу Густаво Бусато още на централната линия, където бе позиционирана „червената“ отбрана.

За щастие на ЦСКА румънците се засуетиха, а последвалият шут на Николай Паун бе крайно неточен.

Това обаче сякаш вдъхна самочувствие на Сепси и отборът заигра далеч по-добре като до почивката имаше още 3 добри положения.

При първото Балаша разочарова след удар с глава, при второто Щефанеску пробва безуспешно да прехвърли Бусато, който спаси и третото – шут на останалия очи в очи с него Щефанеску.

Така почивката дойде при нулево равенство, а от трибуните на „Българска армия“ се чуха и освирквания към футболистите, тъй като те определено не впечатлиха.

Второто полувреме започна с претенции за дузпа и от двата отбора.

Тези на гостите бяха свързани с едно симулативно падане на футболист в наказателното поле, докато ЦСКА поиска наказателен удар за игра с ръка в пеналта.

Реферът обаче подмина и двете ситуации, а системата ВАР не бе налична за този мач, така че играта продължи.

Тя бе равностойна и без чисти голови положения до 68-ата минута, когато Мено Кох сгреши и Сепси се възползва.

Нидерландецът първо се размина с топката при опит да я изчисти след един тъч, а после надцени скоростта си и позволи на гостите да отнемат пред наказателното поле на ЦСКА.

Последва удар на появилият се малко преди това Роланд Варга, избит от Бусато, но при добавката Николае Паун го преодоля и откри резултата.

Само 12 минути по-късно те го удвоиха след нова кошмарна грешка в защитата на ЦСКА. Този път вратарят Густаво Бусато напусна границата на наказателното поле и загуби топката от Рондон. Впоследствие тя стигна до Варга, който с прехвърлящ удар я прати в мрежата за 2:0 в 80-ата минута.

В 88-ата и в 89-ата пък гредите спасиха ЦСКА от трети гол, след като първо напречната отби шут от дистанция, а после страничната помогна на „червените“ да загубят само с 2 гола на своя стадион.

В самия край се стигна до искри между Фаетон и вратаря на гостите, които бяха потушени с жълти картони и за двамата.

В добавеното време резервата на „червените“ Майкъл Естрада пропусна отблизо да намали резултата и така ЦСКА ще трябва да спечели с поне 2 гола разлика реванша в четвъртък, ако не иска да отпадне още на старта в Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети