Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова излиза за мач №100 в Шлема

Спорт

Цвети Пиронкова излиза за мач №100 в Шлема

Цвети Пиронкова излиза за мач №100 в Шлема - Tribune.bg

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова излиза тази вечер след 21:30 часа срещу Даря Касаткина (№27) в битка от първия кръг на US Open.

Пловдивчанката се завърна на корта след 3 години пауза именно на "Флашинг Медоус" през миналия сезон, като представянето й бе повече от впечатляващо.

Тогава тя достигна до 1/4-финалите в Ню Йорк и бе спряна от легендата Серина Уилямс в 3-сетова битка.

Предстоящият мач с рускинята пък също има своята сантиментална стойност за първата ни ракета. Това ще бъде двубой №100 в основната схема на мейджъри в кариерата на Цвети.

Дотук тя има 48 победи и 51 поражения, като при последния си мач отстъпи на старта на „Уимбълдън“ пред Юлия Путинцева (Каз) в края на юни.

Предвид че се намира под №107 в световната ранглиста, Пиронкова е поставена като аутсайдер за предстоящия двубой. Въпреки това опитът и самочувствието на 33-годишната българка могат да направят така, че походът от миналия сезон да не се окаже единичен случай.

За целта Цвети намери и подходящ спаринг партньор, с когото бе планирала вчера да проведе 60-минутно занимание. Става въпрос за опитната италианка Сара Брани.

По време на двубоя на Пиронкова с Касаткина се очаква да започне и мачът на Григор Димитров (№18) с намиращия се под №539 в световната ранглиста Сам Рифис. Американецът попадна в основната схема с покана от домакините и напълно очаквано не може да се счита за сериозно препятствие пред 30-годишния хасковлия.

Това ще бъде отлична възможност за родната звезда да постигне своята юбилейна победа №70 на мейджър сцената. Дотук Димитров има 69 успеха и 43 поражения на своята сметка. При последния си мач на Шлема - във втория кръг на „Уимбълдън“, той отстъпи в три сета пред Александър Бублик.

Вчера Григор бе предвидил да води подготовка за старта в Ню Йорк с Фабио Фонини. Италианският ветеран и хасковлията бяха записани в картата за тренировки с 2-часово занимание. 60 минути от него трябваше да се състоят на корт "Армстронг".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати