Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс

Спорт

Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс

Снимка:

Българката спечели първия сет, но опитът и класата на Уилямс отново я измъкнаха от тежката ситуация и я доведоха до успех.

Невероятната приказка на Цветана Пиронкова на US Open приключи след драматична трисетова загуба от легендарната Серина Уилямс.

Българката отново показа много интелигентна и красива игра, която ѝ спечели много комплименти от коментиращата срещата легендарна шампионка Крис Евърт. В първия сет Пиронкова надигра категорично носителката на 23 титли от Големия шлем и може да съжалява за пропуснатата възможност.

Въпреки поражението Пиронкова си тръгва от Ню Йорк с високо вдигната глава, след като сътвори една от най-големите сензации в съвременната история на Откритото първенство на САЩ. Бившата ни първа ракета, както и всички фенове на тениса у нас, ще очакват с огромен оптимизъм наближаващия Ролан Гарос, където българката фигурира в сисък с участнички.

Първи сет:

0-1 Пиронкова върна интригата след като изоставаше с 0-40, но нямаше отговор за сервиса на Уилямс, която записа три аса в хода на гейма.

1-1 – Пиронкова показа много прецизна игра и даде само точка на Уилямс, като в последното разиграване мрежата помогна на пловдивчанката.

1-2 – Уилямс отново рискуваше максимално на сервис, като този подход отново се оказа успешен. Подобно на първия гейм, този също приключи с директна точка от сервис за американката.

2-2 – Гейм на нула за Пиронкова! Българката увеличи значително скоростта на сервиса и това хвана Уилямс неподготвена, като американката направи цели три грешки при ретур.

3-2 – Пробив, Пиронкова – Уилямс тръгна много агресивно в атака, но Пиронкова отговори на предизвикателството на американката. Българката пропусна първата си точка за пробив, но при втория си шанс беше безупречна и излезе напред в резултата за пръв път от началото на мача.

4-2 – Трети пореден гейм за Пиронкова. Уилямс отново атакуваше много целеустремено, но българката демонстрира отлична защита, с която отчая своята опонентка.

4-3 – Сервисът на Уилямс отново се оказа най-силното ѝ оръжие. Американката записа гейм на нула и запази интригата в сета.

5-3 – Пробив, Пиронкова – Макар да бе неубедителна на първи сервис Пиронкова отново демонстрира много динамична игра, която се оказа непосилна за Уилямс.

5-4 – Пиронкова имаше сетпойнт, но не успя да го реализира, след което спаси един на Уилямс. Американката обаче бе успешна при втория и остана в сета.

6-4 – Сет, Пиронкова – Двете съпернички си размениха по една точка в началото на гейма, но след това Пиронкова бе господарка на корта и реализира открилия се пред нея нов сетпойнт.

Втори сет:

1-0 – Пиронкова спечели сервис гейма на Уилямс и излезе напред във втория сет.

1-1 – Рискованите атаки на Уилямс отново се отплатиха, като американката не позволи на Пиронкова да реализира пробив още в началото на сета.

1-2 – Пробив, Уилямс – Пиронкова навакса пасив от 0-30, след което спаси две точки за пробив, но опитът на Уилямс си каза думата и американкта поведе в резултата за пръв път от началото на сета.

2-2 – Макар да изпитваше сериозни проблеми с първия си сервис Пиронкова спаси нова точка за пробив, след което успя да обърне резултата и да изравни геймовете.

2-3 – Уилямс записа нов гейм на нула след като Пиронкова за пръв път започна да показва признаци на умора.

3-3 – Пиронкова заложи на къси и агресивни разигравания, което се оказа печеливша тактика и българката прекъсна силната серия на опонентката си.

3-4 – Уилямс отново излезе напред в резултата. Американката „отпусна ръката“ и агресивните ѝ атаки доведоха до непредизвикани грешки на Пиронкова.

3-5 – Пробив, Уилямс – Американката стигна до пробив след много прецизна игра, но и немалка доза шанс във важни моменти.

3-6 – Сет, Уилямс – Пиронкова поведе с 30-15, но Уилямс записа три поредни аса и по този начин изравни резултата в мача.

Трети сет:

0-1 – Пиронкова навакса пасив от 0-30, след което и двете опонентки имаха възможност да приключат гейма в своя полза, но в крайна сметка Уилямс бе тази, която спечели маратинския гейм, продължил 15 минути.

0-2 – Пробив, Уилямс – Пиронкова отново успя да изравни резултата след 0-30, но Уилямс отново бе по-прецизна в заключителната част на гейма.

1-2 – Пиронкова осъществи обрат от 15-30, след което пропусна точка за спечелването на гейма, но при втория си опит бе успешна и не позволи на Уилямс да поеме пълен контрол върху мача.

1-3 – Пробив, Уилямс – Двете съпернички си размениха по една точка в началото на гейма, но след това две грешки на Пиронкова и директна точка от сервис позволиха на Уилямс да стигне до пробив.

2-3 – Пиронкова остави интригата жива след чудесен гейм, в който поведе с 40-0, след което реализира втория си геймбол.

2-4 – Уилямс се доближи значително до спечелването на мача след като приключи гейма с 19-ия си ас от началото на срещата.

2-5 – Пробив, Уилямс – Пиронкова поведе с 40-15, но след това Уилямс рязко вдигна темпото и българката трябваше да спасява точка за пробив. Успя да го направи веднъж, но при втория си опит американката беше безгрешна и се приближи само на гейм от полуфинал.

2-6 – Гейм, сет и мач, Уилямс – носителката на 6 титли в турнира отново показа много агресивна игра и успя да приключи срещата в своя полза.  


Коментари (1)

GOD - EMPEROR ЯВНО И ДЖУ ЙОРК НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С МЕН :)
КОЙТО СЕ СЪСТЕЗАВА ЗА И ОТ ИМЕТО НА КЕ НЕФА, ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН И УНИЗЕН! , :)
https://www.youtube.com/watch?v=vrrky5Jg9D0
Crowned by God, NOT BY THE church !!!
As my power is divine!
I was chosen by Heaven !
Say my name - ASSEN, when you pray to the skies !
10.09.2020 07:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още