Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс

Спорт

Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс

Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс - Tribune.bg
Снимка:

Българката спечели първия сет, но опитът и класата на Уилямс отново я измъкнаха от тежката ситуация и я доведоха до успех.

Невероятната приказка на Цветана Пиронкова на US Open приключи след драматична трисетова загуба от легендарната Серина Уилямс.

Българката отново показа много интелигентна и красива игра, която ѝ спечели много комплименти от коментиращата срещата легендарна шампионка Крис Евърт. В първия сет Пиронкова надигра категорично носителката на 23 титли от Големия шлем и може да съжалява за пропуснатата възможност.

Въпреки поражението Пиронкова си тръгва от Ню Йорк с високо вдигната глава, след като сътвори една от най-големите сензации в съвременната история на Откритото първенство на САЩ. Бившата ни първа ракета, както и всички фенове на тениса у нас, ще очакват с огромен оптимизъм наближаващия Ролан Гарос, където българката фигурира в сисък с участнички.

Първи сет:

0-1 Пиронкова върна интригата след като изоставаше с 0-40, но нямаше отговор за сервиса на Уилямс, която записа три аса в хода на гейма.

1-1 – Пиронкова показа много прецизна игра и даде само точка на Уилямс, като в последното разиграване мрежата помогна на пловдивчанката.

1-2 – Уилямс отново рискуваше максимално на сервис, като този подход отново се оказа успешен. Подобно на първия гейм, този също приключи с директна точка от сервис за американката.

2-2 – Гейм на нула за Пиронкова! Българката увеличи значително скоростта на сервиса и това хвана Уилямс неподготвена, като американката направи цели три грешки при ретур.

3-2 – Пробив, Пиронкова – Уилямс тръгна много агресивно в атака, но Пиронкова отговори на предизвикателството на американката. Българката пропусна първата си точка за пробив, но при втория си шанс беше безупречна и излезе напред в резултата за пръв път от началото на мача.

4-2 – Трети пореден гейм за Пиронкова. Уилямс отново атакуваше много целеустремено, но българката демонстрира отлична защита, с която отчая своята опонентка.

4-3 – Сервисът на Уилямс отново се оказа най-силното ѝ оръжие. Американката записа гейм на нула и запази интригата в сета.

5-3 – Пробив, Пиронкова – Макар да бе неубедителна на първи сервис Пиронкова отново демонстрира много динамична игра, която се оказа непосилна за Уилямс.

5-4 – Пиронкова имаше сетпойнт, но не успя да го реализира, след което спаси един на Уилямс. Американката обаче бе успешна при втория и остана в сета.

6-4 – Сет, Пиронкова – Двете съпернички си размениха по една точка в началото на гейма, но след това Пиронкова бе господарка на корта и реализира открилия се пред нея нов сетпойнт.

Втори сет:

1-0 – Пиронкова спечели сервис гейма на Уилямс и излезе напред във втория сет.

1-1 – Рискованите атаки на Уилямс отново се отплатиха, като американката не позволи на Пиронкова да реализира пробив още в началото на сета.

1-2 – Пробив, Уилямс – Пиронкова навакса пасив от 0-30, след което спаси две точки за пробив, но опитът на Уилямс си каза думата и американкта поведе в резултата за пръв път от началото на сета.

2-2 – Макар да изпитваше сериозни проблеми с първия си сервис Пиронкова спаси нова точка за пробив, след което успя да обърне резултата и да изравни геймовете.

2-3 – Уилямс записа нов гейм на нула след като Пиронкова за пръв път започна да показва признаци на умора.

3-3 – Пиронкова заложи на къси и агресивни разигравания, което се оказа печеливша тактика и българката прекъсна силната серия на опонентката си.

3-4 – Уилямс отново излезе напред в резултата. Американката „отпусна ръката“ и агресивните ѝ атаки доведоха до непредизвикани грешки на Пиронкова.

3-5 – Пробив, Уилямс – Американката стигна до пробив след много прецизна игра, но и немалка доза шанс във важни моменти.

3-6 – Сет, Уилямс – Пиронкова поведе с 30-15, но Уилямс записа три поредни аса и по този начин изравни резултата в мача.

Трети сет:

0-1 – Пиронкова навакса пасив от 0-30, след което и двете опонентки имаха възможност да приключат гейма в своя полза, но в крайна сметка Уилямс бе тази, която спечели маратинския гейм, продължил 15 минути.

0-2 – Пробив, Уилямс – Пиронкова отново успя да изравни резултата след 0-30, но Уилямс отново бе по-прецизна в заключителната част на гейма.

1-2 – Пиронкова осъществи обрат от 15-30, след което пропусна точка за спечелването на гейма, но при втория си опит бе успешна и не позволи на Уилямс да поеме пълен контрол върху мача.

1-3 – Пробив, Уилямс – Двете съпернички си размениха по една точка в началото на гейма, но след това две грешки на Пиронкова и директна точка от сервис позволиха на Уилямс да стигне до пробив.

2-3 – Пиронкова остави интригата жива след чудесен гейм, в който поведе с 40-0, след което реализира втория си геймбол.

2-4 – Уилямс се доближи значително до спечелването на мача след като приключи гейма с 19-ия си ас от началото на срещата.

2-5 – Пробив, Уилямс – Пиронкова поведе с 40-15, но след това Уилямс рязко вдигна темпото и българката трябваше да спасява точка за пробив. Успя да го направи веднъж, но при втория си опит американката беше безгрешна и се приближи само на гейм от полуфинал.

2-6 – Гейм, сет и мач, Уилямс – носителката на 6 титли в турнира отново показа много агресивна игра и успя да приключи срещата в своя полза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

GOD - EMPEROR ЯВНО И ДЖУ ЙОРК НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С МЕН :)
КОЙТО СЕ СЪСТЕЗАВА ЗА И ОТ ИМЕТО НА КЕ НЕФА, ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН И УНИЗЕН! , :)
https://www.youtube.com/watch?v=vrrky5Jg9D0
Crowned by God, NOT BY THE church !!!
As my power is divine!
I was chosen by Heaven !
Say my name - ASSEN, when you pray to the skies !
10.09.2020 07:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети