Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ученици от Самоков стартираха Европейската седмица на спорта

Спорт

Ученици от Самоков стартираха Европейската седмица на спорта

Ученици от Самоков стартираха Европейската седмица на спорта - Tribune.bg

Днес започна Европейската седмица на спорта в Самоков. Една инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа под мотото #BeActive, организирана за десета поредна година от Министерството на младежта и спорта, съобщава samokov365.com.

Община Самоков е една от осемте общини в страната, в която така активно се провеждат организирани масови занимания за всички ученици. Денят е обявен за неучебен, но присъствен за учениците от всички училища на територията на Община Самоков.

Спортните клубове от града се включиха също в инициативата. Днес се проведоха турнири и демонстрации по различни видове спорт в “Арена Самоков”, във физкултурни салони на училища и на открито в двора на Спортно училище “Никола Велчев”.

Старт на състезанията даде кметът инж .Ангел Джоргов. Той благодари за добрата организация от страна на училищните ръководства, учители, треньори и спортни клубове, както и на Министерството на младежта и спорта за възможността денят да се превърне в спортен празник за цялата община.,

Децата бяха поздравени от народния представител Валентин Милушев, европейския шампион по борба Даниел Александров и Теодорина Тодорова представител на Министерството на младежта и спорта.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети